Primarul Neculai Florea investește pentru copiii și tinerii din comuna Horodniceni. Este finalizat și cel de-al treilea teren de sport cu gazon sinteticActualitate

Primarul Neculai Florea investește pentru copiii și tinerii din comuna Horodniceni. Este finalizat și cel de-al treilea teren de sport cu gazon sintetic

       Accesări: 1039

Un copil activ este un copil sănătos. Plecând de la acest principiu, edilul comunei Horodniceni a investit în modernizarea terenurilor de sport din localitate care necesitau lucrări de reabilitare. Pas cu pas spațiile au fost modernizate, alături de alte obiective din satele componente.

Primarul Neculai Florea anunță finalizarea modernizării celui de-al treilea teren de sport.

Teren sport nou în Mihăiești

Investiția este realizată în satul Mihăiești, spațiul fiind pretabil pentru practicarea mai multor sporturi de masă precum fotbal, tenis de câmp, și handbal.

Lucrările, executate cu fonduri din bugetul local, s-au încheiat pe 29 iunie.

Noul teren de sport este dat în folosință în vacanța mare, așa că toți copiii din localitate se pot bucura zi de zi de o partidă de fotbal.

„Am bucuria de a vă anunța că astăzi, 29 iunie 2020, am finalizat lucrările de modernizare la cel de-al treilea teren de sport modern cu gazon artificial din Comuna noastră, respectiv terenul din satul Mihăiești.”, a declarat primarul Neculai Florea.

„Pe acest teren se poate juca fotbal, tenis de câmp și handbal.

Conform dictonului latin „Mens sana in corpore sano”, dragi tineri și copii, vă invităm la mișcare!”

Pe același teren de sport se pot antrena și cele două echipe de handbal din comuna Horodniceni, ai căror sportivi au fost premiați pentru rezultatele obținute în competițiile școlare.

Un alt teren realizat la standarde moderne se află la Școala Gimnazială „Maria Cantacuzino” din satul Horodniceni, unde se pot desfășura ore de educație fizică și sport în cele mai bune condiții.

La aceeași unitate de învățământ, odată cu lucrările de modernizare ale clădirii a fost reabilitată și sala de sport.

Proiecte pentru educație

Pentru aceeași copii din comuna Horodniceni, dar și pentru profesorilor lor, edilul Neculai Florea a implementat proiecte importante în comunitate.

După reabilitarea tuturor școlilor, autoritățile locale au depus un proiect pentru înființarea unei Grădinițe cu Program Normal. Aceasta este destinată să ofere condiții excelente pentru 2-3 grupe de preșcolari.

Investiția, realizată în satul Horodniceni, se ridică la aproximativ 850.000 de lei.

În vecinătatea grădiniței va fi construit și un parc de joacă pentru cei mici.

Proiectul noii grădinițe, finanțat de AFIR, este în curs de finalizare. Unitatea urmează să primească și dotările necesare pentru funcționare.

Grădinița Horodniceni (mai 2020)

ȘTIRI