Primarul Gheorghe Fron anunță începerea pregătirilor pentru construirea noului cămin cultural din satul Sasca MareRural

Primarul Gheorghe Fron anunță începerea pregătirilor pentru construirea noului cămin cultural din satul Sasca Mare

       Accesări: 1661

Proiectele de investiții aduc plus valoare în comunitățile rurale. Anul 2022 continuă cu noi obiective pe agenda administrației locale din comuna Cornu Luncii, unde se fac deja pregătiri pentru deschiderea unui șantier. Fondurile alocate pentru lucrări sunt destinate un nou cămin cultural.

Acestea vor începe în luna aprilie.

Obiectivul va fi construit în satul Sasca Mare pe un teren aflat în apropiere de satul Păiseni.

Amplasarea căminului cultural are legătură cu un alt proiect, un spațiul turistic pe care primarul Gheorghe Fron vrea să-l materializeze în cea mai pitorească zonă din comună.

Este vorba de un pol de dezvoltare turistică ce include localitățile Sasca Mare, Șinca și Păiseni, ce va îngloba și o componentă religioasă.

„Reușim să materializăm un nou proiect pentru Comuna Cornu Luncii. Investiția face parte din viitorul pol turistic Sasca Mare-Șinca-Păiseni și oglindește dorința noastră de a dezvolta comunitatea noastră în mod armonios.”, a explicat primarul Gheorghe Fron. „Este important și pentru că zona culturală este importantă pentru noi, la fel ca tradițiile și ne propunem să încurajăm proiectele și viața culturală locală. Ele reprezintă o parte din zestrea noastră”.

Noul cămin cultural va completa salba de proiecte de dezvoltare locală din ultimii ani ce cuprinde Sala Sporturilor și Căminul Cultural din Brăiești, Căminul Cultural, Dispensarul Uman și noua grădiniță din Băișești, drumuri modernizate, terenuri de sport, modernizări și dotări ale școlilor din Cornu Luncii și Sasca Mare.

Noul cămin cultural din Sasca Mare este un proiect de 1,8 milioane de lei.

Edilul comunei Cornu Luncii precizează că lucrările se derulează prin Compania Națională de Investiții.

În ceea ce privește arhitectura, căminul se încadrează în linia obiectivelor care îmbină elementele moderne cu cele practice.

Termenul de finalizare al lucrărilor este de 16 luni, ceea ce înseamnă că în vara anului 2023 va putea fi dat în folosință.

Lucrările vor fi realizate de firma Maghebo din Câmpulung Moldovenesc.

ȘTIRI