Inteligența Emoțională sau conlucrarea dintre inimă și minteDiverse

Inteligența Emoțională sau conlucrarea dintre inimă și minte

       Accesări: 217

Inteligența și Emoția, cu cât mai mult ni se predă instituțional că sunt manifestări simultane sau venite împreună, cu atât mai mult omul se îndepărtează de potențialul lor. Dacă acestea ar funcționa împreună și simultan, cum de altfel se poate doar prin unirea lor, atunci acest lucru ar fi posibil, doar prin „voință proprie. Datorită factorilor externi, stimulatori și influențatori de reacții în om, acesta devine un aparat de răspunsuri la ce au făcut sau construit alții, fie cu sau fără interes.

Acestea sunt considerațiile psihologului Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minţii.

Specialistul este de părere că alte manifestări ale uneia sau ale alteia, care sunt mecanisme ușor observabile oriunde de stimul-reacție-impuls, nu le putem încadra și nici nominaliza ca fiind emoție sau gând.

Putem observa acest lucru mai întâi la doi oameni care au o discuție aprinsă: niciunul dintre ei, nu crează spațiu voit pentru a uni mintea cu inima, ci fiecare este stimulat, având o reacție rapidă sau impuls instant, nebazat pe unirea minții cu a inimii, care nu duce decât să ajungă cel puțin unul din ei, la starea nedorită și inutilă de: suferință, incapacitate sau neîncredere de sine.

Gândurile și emoțiile sunt determinări proprii, în folosul, contribuția, gestionarea și proiectarea interiorului spre exterior. Până la o astfel de manifestare multă mămăligă e de mâncat.

Codrin Benta

Una dintre atitudinile uitate, dar recuperate datorită nevoii de adaptare la o viteză socială accelerată, este inteligența emoțională. Adică nevoia intrinsecă de a pune inima și mintea să lucreze simultan, în mod deliberat.

Conexiunea dintre inimă și minte spre decizii se numește „inteligență emoțională˝.

Psihologul Alexandru Pleșea susține că cei care dezvoltă inteligența emoțională, devin lideri, antreprenori, conducători, organizatori, creativi, artiști, oameni cheie care țin hățurile unui segment social.

Cei care nu o dezvoltă, urmează sub-ordonat ce fac aceștia. Inteligența emoțională se învață prin experiență de gestiune cu lucrurile inconfortabile, grele, dureri, apăsări, perioade de încercare.

Alexandru Pleșea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minții, este sociolog, psihoterapeut, hipnoterapeut și trainer în programare neuro-lingvistică.

A studiat natura minții umane în trei sisteme educaționale diferite – Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și România și de peste 10 ani organizează cursuri și formări în România, cu scopul de a-i face pe oameni să afle ce posibilități au când își folosesc resursele intelectuale și să arate abilitățile pe care mintea noastră încă le are latente.

ȘTIRI