Primarul Coman face precizări legate de tăierea arborilor din Parcul Prefecturii. Edilul transmite un „mic secret”Local

Primarul Coman face precizări legate de tăierea arborilor din Parcul Prefecturii. Edilul transmite un „mic secret”

       Accesări: 1619

Schimbări care provoacă discuții aprinse. Un proiect de amenajare peisagistică și modernizare ce vizează Parcul Prefecturii, în valoare de 1,9 milioane de lei, a debutat cu tăierea mai multor copaci, fapt care i-a nemulțumit pe unii localnici. Acest fapt a iscat un val de comentarii pro și contra în zona social-media.

34 de arbori, din diferite specii, au fost doborâți pentru a face loc exemplarelor tinere. Peste 200 vor fi plantate, adică de șase ori mai mult.

Majoritatea copacilor tăiați avea tulpinile putrezite sau găurite, iar unii copaci erau în totalitate uscați, însă printre arborii doborâți au fost și câteva exemplare tinere și sănătoase.

Autoritățile locale au primit toate avizele pentru lucrările din Parcul Prefecturii, realizate de o firmă specializată în domeniul exploatării forestiere.

Primarul Cătălin Coman a făcut câteva precizări pe contul său de socializare amintind că proiectul este finanțat din fonduri europene și că spațiul verde va fi extins cu 17%.

Codrin Benta

„În cadrul proiectului am fost nevoiți să tăiem, după ce am obținut toate avizele și autorizațiile necesare un număr de 34 arbori bătrâni, uscați și extrem de periculoși !!! Tot în cadrul proiectului se vor planta 212 arbori și arbuști! Deci, se taie 34, se plantează 212 !!!

Spațiul verde va fi mărit cu aproximativ 17 %, deci nu mai multe betoane, dimpotrivă mai puține decât sunt acum și mai mult spațiu verde! ”, a explicat Cătălin Coman.

„Vor fi modernizate aleile, fântâna arteziană și reconstruit foișorul, așa cum era acum 30 ani!

De asemenea va fi construit un loc de joacă pentru copii, de dimensiuni generoase, cu cele mai moderne și sigure echipamente!”

Edilul municipalității a amintit și echipamentele moderne care vor intra în dotarea parcului, care va avea „în premieră pentru Fălticeni un spațiu de relaxare pentru toate vârstele cu echipamente de fitness, în care se va putea face mișcare în aer liber. Parcul va fi dotat cu iluminat public ambiental, cu tehnologie led și sistem integrat de supraveghere video pentru siguranța cetățenilor.”

Primarul Coman nu a ezitat să arunce săgeți la adresa „paraziților” politici care „vor să câștige capital electoral”, dar și un mic secret sub forma unui mesaj ironic.

„E păcat că pe lângă iubitorii de natură adevărați, s-au „lipit” tot felul de „paraziți” politici, care se pricep doar să denigreze, să distrugă, să arunce cu noroi sperând că așa vor câștiga capital electoral!”, a scris primarul municipiului Fălticeni, pe contul său de socializare.

„Le transmit un mic secret: capitalul electoral se câștigă prin muncă, fapte și rezultate !!!

P.S. În fotografii se vede cum arătau copacii tăiați…ați sta la umbra lor? Ați lăsa copiii să se joace în preajma lor? V-ați plimba liniștiți pe sub ei?”

Potrivit contractului de lucrări încheiat între Primăria Municipiului Fălticeni și firma rădăuțeană SYM RSC, amenajările peisagistice și modernizarea Parcului Prefecturii vor fi încheiate până la 30 noiembrie 2023. Prestatorul și-a propus să finalizeze lucrările cu câteva luni mai devreme.

Ultimele investiții pentru reabilitarea acestui parc, aflat între Spitalul Municipal și Muzeul de Artă, au fost făcute de autoritățile locale în urmă cu 50 de ani.

ȘTIRI