Primarul Coman are vești bune pentru tinerele familii din Fălticeni. Au început înscrierile pentru noua creșăLocal

Primarul Coman are vești bune pentru tinerele familii din Fălticeni. Au început înscrierile pentru noua creșă

       Accesări: 2617

Vești bune la final de ianuarie. Tinerele familii din Fălticeni își pot înscrie copiii la noua creșă. Anunțul a fost făcut de primarul Cătălin Coman în cadrul ședinței Consiliului Local, ce s-a desfășurat astăzi în prezența membrilor deliberativului.

Aceștia au votat în unanimitate înființarea noii creșe, un proiect de hotărâre prin care autoritățile locale au parcurs, practic, prima etapă în procesul de funcționare al unui obiectiv inclus în infrastructura educațională.

Unitatea va fi deschisă în toamna acestui an, la începutul lunii septembrie, odată cu noul an școlar, însă, până atunci, mai sunt alte câteva etape, obligatorii, care trebuie bifate.

Noua creșă este rezultatul unei investiții de peste 15 milioane de lei.

Este prima creșă „verde” din România, dotată cu mobilier modern, tehnologii prietenoase cu mediul, care produc căldură și energie prin intermediul sistemelor care captează energia solară.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Pe 20 decembrie s-a desfășurat inaugurarea oficială, în prezența Ministrului Dezvoltării, Directorului Executiv al CNI și Primarului Municipiului Fălticeni.

Noua creșă este construită pe strada Nicolae Beldiceanu, între Grădinița cu Program Prelungit „Pinocchio” și cantina Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”.

Înscrierile au început

Părinții își pot înscrie copiii începând de luni, 30 ianuarie, pentru un loc la creșă.

Tot ceea ce trebuie să facă este să depună câteva documente esențiale în dosarul de înscriere: cartea de identitate a unui părinte (buletin), certificatul de naștere al copilului și o cerere în care vor formula solicitarea de înscriere pentru creșă.

Pot fi înscriși copii cu vârste între 6 luni și 3 ani.

Primarul Coman susține că sunt deja câteva cereri înaintate Primăriei, care au depus documentele.

„Vrem să venim în întâmpinarea tinerelor familii. Ideea este să nu-i mai punem pe drumuri.”, a declarat edilul municipalității pentru cotidianul Cronica de Fălticeni. „Cei care doresc să-și înscrie copiii la creșă pot să o facă la primăria municipiului Fălticeni. Trebuie făcută o cerere însoțită de buletinul unui părinte și certificatul de naștere al copilului.”

Șapte grupe pentru 84 de copii

Ca și la grădiniță, la creșa din Fălticeni copiii vor fi împărțiți pe grupe. Vor fi șapte grupe: una mică, trei mijlocii și trei mari.

Unitatea are 84 de locuri, iar prioritate vor avea micuții domiciliați în Fălticeni. Dacă vor fi locuri, vor fi primiți și copii din zona Fălticeni.

Toate cererile vor fi centralizate la Biroul de Asistență Socială, din cadrul Primăriei Municipiului Fălticeni, și vor fi transmise Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

Primarul Cătălin Coman precizează că administrația locală are calitate de partener fondator, gestionarea și funcționarea noii creșe fiind atributul Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

În următoarele șase luni creșa va fi evaluată de ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar) pentru a putea funcționa în circuitul educațional local.

ȘTIRI