Accesări: 1408

Două proiecte importante sunt în centrul atenției administrației locale. Noul bloc ANL și blocul pentru medicii Spitalului Municipal Fălticeni au fost temele de discuție purtate de primarul Cătălin Coman cu reprezentanții Agenția Națională pentru Locuințe. Edilul municipalității afirmă că s-au purtat discuții de ordin tehnic care au clarificat aspecte esențiale.

Blocul ANL de pe strada Ana Ipătescu nr.51, destinat familiilor tinere, este un proiect sistat din iulie 2019, după ce firma de construcții din Gura Humorului și-a făcut bagajele.

Lucrările la noul bloc au început în mai 2018 și, potrivit contractului, urmau să fie încheiate pe 1 iulie 2019.

Blocul pentru tineri. Licitația pentru lucrări se reia în toamnă

Biroul de presă al ANL, declara anul trecut faptul că lucrările din contract „nu a putut fi continuat pe fondul noilor condiții economice” înregistrate în vara anului trecut.

Codrin Benta

Unitatea locativă va avea aibă 11 apartamente cu două camere și 9 garsoniere, dispuse pe trei etaje.

În urma discuțiilor de la București, primarul Coman anunță că la proiectul noului bloc ANL, de pe Ana Ipătescu, nr.51, s-au actualizat indicatorii tehnico-economici și că acesta este în procedură de licitație. Ofertele vor fi depuse pe 3 septembrie, urmând ca lucrările să fie reluate din această toamnă.

Blocul pentru medici. Proiectul avansează în partea de documentație

Al doilea obiectiv, cel destinat blocului cu apartamente de serviciu pentru medicii spitalului din Fălticeni, are undă verde încă din mai 2019. Etapele realizării acestui proiect s-au desfășurat mai anevoios, însă lucrurile sunt pe o direcție bună.

Cel puțin asta lasă să se înțeleagă primarul Cătălin Coman care susține că discuțiile de la București au clarificat unele aspecte importante.

Agenția Națională pentru Locuințe lucrează în prezent la proiectul tehnic,întocmirea devizului general și actualizarea indicatorilor tehnico-economici.

Blocul destinat personalului medical va fi amplasat pe Strada Armatei, nr.17. Proiectul prevede amenajarea unui număr de 12 apartamente.

La fel ca și în cazul blocului pentru tineri, la unitățile locativă pentru specialiștii din sănătate, administrația locală va suporta cheltuielile pentru utilități și studiul de fezabilitate.

Până la acest proiect, Primăria Fălticeni a achiziționat de pe piața liberă câteva apartamente pentru medicii tinerii care profesează la spitalul municipal.

ȘTIRI