Primarul Cătălin Coman plănuiește construirea unei noi creșe „verzi” în Fălticeni. Unde va fi ridicată clădireaExclusiv

Primarul Cătălin Coman plănuiește construirea unei noi creșe „verzi” în Fălticeni. Unde va fi ridicată clădirea

       Accesări: 1535

Proiectele de succes merită continuate. Creșa „Sfânta Ana” din Fălticeni, prima creșă „verde” din România, finalizată în timp record, nu va fi un proiect singular la nivel local. Gradul ridicat de atractivitate în rândul tinerelor familii și creșterea numărului solicitărilor pentru înscrieri sunt doi factori care îndeamnă autoritățile locale să se gândească deja la o investiție similară.

Primarul Cătălin Coman afirmă că are pe agenda de lucru, ca obiectiv pentru noul mandat, construirea unei noi creșe.

Edilul municipiului Fălticeni a declarat, în exclusivitate pentru cotidianul Cronica de Fălticeni, că locul unde va fi amplasată clădirea se pretează perfect unei astfel de investiții.

„Avem în plan construirea unei noi creșe în Fălticeni. Sunt deja cereri foarte multe, iar capacitatea actuală, la unitatea deschisă anul trecut, este deja cea maximă. Gândim lucrurile în perspectivă și vrem să atragem investițiile necesare pentru un viitor proiect.”, a declarat primarul municipiului Fălticeni. „Sper să reușim să demarăm lucrările pentru noua creșă într-un orizont de timp cât mai rezonabil. Partea bună este că avem beneficiari, dar și un teren pe care putem construi clădiri. Cu siguranță vom găsi deschidere la Ministerul Dezvoltării, iar colegii senatori Ioan Stan și George Mîndruță vor susține acest proiect pentru obținerea finanțării.”

Unitatea actuală, proiectată cu o capacitate de 70 de locuri, a fost mărită la 125 de locuri, pe fondul cererilor ridicate, astfel încât nicio solicitare să nu rămână neonorată.

După deschiderea creșei, în octombrie, anul trecut, alți părinți au văzut condițiile oferite și au fost impresionați.

La acestea se adaugă actul educațional modern, meniul gustos, curățenia și mediul plăcut, care au făcut din unitatea ante-preșcolară un obiectiv foarte atractiv.

Cererile au venit unele după altele, iar pe lista de așteptare, în speranța eliberării unui loc, sunt tot mai multe nume.

Creșa „Sfânta Ana” funcționează acum la capacitate maximă.

Primarul Cătălin Coman susține că un alt motiv, care indică necesitatea unei noi creșe, rezidă în faptul că la nivelul municipiului Fălticeni numărul copiilor și al nou-născuților este în creștere.

Mai mult decât atât, după pandemie mai multe familii s-au întors acasă definitiv.

Edilul afirmă că „viitorul unui oraș și al unei țări sunt copiii” și că ei au nevoie condiții optime pentru formare și dezvoltare.

Terenul este pregătit pentru viitorul proiect.

Autoritățile locale vor asigura tot ceea ce ține de utilități (apă, energie, gaz, canalizare), finanțarea proiectului urmând să fie asigurată în proporție de 98% de Compania Națională de Investiții, care se ba ocupa integral de implementarea proiectului.

Noua creșă ar urma să fie construită în cartierul Țarna Mare, pe un teren pretabil unei clădiri care va dispune de tehnologii sustenabile.

ȘTIRI