Primăria și Consiliul Local Fălticeni vor premia elevii cu media peste 9,50 la Evaluarea Națională și BacalaureatLocal

Primăria și Consiliul Local Fălticeni vor premia elevii cu media peste 9,50 la Evaluarea Națională și Bacalaureat

       Accesări: 2475

Răsplată financiară pentru cei silitori. Elevii care au obținut medii mari la Evaluarea Națională și la Bacalaureat vor fi premiați de autoritățile locale din Fălticeni. Decizia vine pe fondul unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Cătălin Coman și care urmează să fie supus dezbaterii în plenul unei ședințe extraordinare ce va avea loc luna aceasta.

Potrivit proiectului, elevii cu media peste 9,50 vor primi un stimulent financiar la final de an și ciclu școlar.

Sumele nu au fost stabilite, însă Cătălin Coman spune că valoarea premiilor se va încadra în limitele stabilite în anii anteriori.

Autoritățile locale se gândesc să organizeze și o ceremonie de premiere, însă nimic nu este cert la momentul actual.

„Premierea elevilor cu rezultate bune la învățătură este o activitate la care, personal, țin foarte mult. Am inițiat-o în anul 2012, în primul an de mandat, și am continuat-o în fiecare an. Am considerat că elevii noștri merită ce este mai bun. ”, a explicat primarul Cătălin Coman. „Olimpiadele au fost blocate de pandemie, dar copiii noștri rămân copii buni și am găsit această variantă ca măcar o parte dintre ei să-i putem aprecia în acest fel.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

31 de premianți la gimnaziu

La nivelul municipiului Fălticeni sunt 31 de elevi de gimnaziu cu media la Evaluarea Națională peste 9,50. Cei mulți dintre aceștia, 13 la număr, provin de la Colegiul Național „Nicu Gane”.

Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” are 7 absolvenți cu media peste 9,50, iar Școala Gimnazială „Ion Irimescu” are 6 elevi cu media peste 9,50.

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” și Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” au câte 3 și respectiv 2 elevi cu astfel de situații fericite.

55 de elevi de liceu au media peste 9,50

Rezultatele de la Bacalaureat arată că la nivelul municipiului Fălticeni sunt 55 de elevi cu media peste 9,50. Dintre aceștia, 46 sunt absolvenți ai Colegiului Național „Nicu Gane”.

În rândul premianților se vor afla alți 8 elevi de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” și unul de la Colegiul „Vasile Lovinescu”.

Trei medii de 10 în Fălticeni

Anul acesta s-au înregistrat și trei medii de 10, două la Evaluarea Națională și una la Bacalaureat. Spre diferență de anul trecut când se înregistra o singură medie de 10, doar la examenul de evaluare.

Reușitele aparțin absolventelor de gimnaziu Ștefana Șoptelea (Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”) și Anastasia Tofan (Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”) și absolventei de liceu Iulia Nazarov (Colegiul Național „Nicu Gane”).

Primarul Cătălin Coman spune că ia în calcul și premierea elevilor care au încheiat anul școlar cu 10 pe linie. Stimulentele financiare vor fi alocate din bugetul local.

Recompensele bănești pentru elevii cu rezultate bune la învățătură au fost acordate începând din vara anul 2012. Copiii olimpici și cei cu medii mari erau premiați până acum în cadrul evenimentului „Zilele Municipiului Fălticeni”, desfășurat la jumătatea lunii iulie.

ȘTIRI