Iulia Nazarov este absolventa din Fălticeni cu media 10 la Bacalaureat. Va studia bioingineria medicală la LondraSpecial

Iulia Nazarov este absolventa din Fălticeni cu media 10 la Bacalaureat. Va studia bioingineria medicală la Londra

       Accesări: 11203

Este anul în care fetele au strălucit la examenele de la finalul ciclului școlar. Cel puțin în municipiul Fălticeni, toate mediile de 10 au fost reușite de trei domnișoare. Anstasia Tofan și Ștefana Șoptelea s-au remarcat la Evaluarea Națională, iar Iulia Nazarov s-a evidențiat la Bacalaureat.

Absolventa Colegiului Național „Nicu Gane” este singura din oraș care a reușit media maximă la examenul de maturitate.

Și olimpică și prima la Bacalaureat

Elevă olimpică la biologie, fizică și rusă, Iulia Nazarov a încheiat fiecare an de la liceu cu media generală peste 9,50. A excelat în cei patru ani la fizică și matematică, disciplinele de examen.

Subiectele la Bacalaureat i s-au părut accesibile, în special la materiile ei preferate.

Codrin Benta

La proba de limba și literatura româna a avut cele mai multe emoții, însă Iulia Nazarov avea să obțină trei de 10. Eleva Colegiului Național „Nicu Gane” este unul dintre cei 13 absolvenți din județul Suceava care au reușit rezultatul perfect.

„Sincer, nu mă așteptam la media 10. La matematică și fizică, da, mă așteptam la 10 pentru că eram sigură pe mine. La română există o anumite subiectivitate, de care îmi era frică, și mă gândeam că nu voi lua nici măcar peste nota 9.”, ne-a declarat Iulia Nazarov. „Bacalaureatul este o amintire frumoasă. Până acum am strat cu mult stres și cu multe dosare din care am învățat pentru examen.”

Profesori de suflet

Colegii, dirigintele și profesorii clasei a XII-A matematică-informatică au felicitat-o pe Iulia, eleva care crede că rezultatul de la Bacalaureat nu este o realizare ce trebuie diminuată, ci chiar constituie examenul de maturitate.

Pentru a-l trece cu fruntea sus, Iulia Nazarov s-a pregătit temeinic și din timp, însă baza a constituit-o materia asimilată în patru ani de liceu. Rigurozitatea și perseverența elevi nu au dat greș.

Însă Iulia Nazarov a avut parte și de profesori buni, care au știut să îi inspire și ei și colegilor de clasă plăcerea de a studia.

Florentina Pavăl, Maria Lemnariu, Marcel Ciuruș sunt trei dintre profesorii pe care Iulia i-a admirat și le mulțumește pentru experiențele oferite în liceu.

Eleva cu media 10 la Bacalaureat mai are doi profesori de suflet, Mariana Artenie, profesoara de română din gimnaziu și din clasele a IX-a și a X-a, și dirigintele Florin Ilincăi, pe care îl consideră un tată spiritual.

Vis împlinit: studii universitare la Londra

Iulia a avut două visuri. Ambele i s-au împlinit pe 30 iunie. Primul a fost media maximă de la examen, iar al doilea a fost accesul la o universitate de importantă din străinătate.

Pentru Iulia acum se termină o etapă și începe una nouă.

Absolventa cu media 10 va putea studia la King’s College, una dintre universitățile de prestigiu din Londra. Printre condițiile obligatorii pentru a intra la instituția de învățământ a fost media de la Bacalaureat, minim 9.

Eleva din Fălticeni va studia la Facultatea de Bioinginerie Medicală, aici unde și-a dorit să ajungă, încă de când a pășit în liceu.

Părinți în al nouălea cer

Știe ce înseamnă să pregătești un elev și câtă muncă este nevoie pentru a fi printre primii.

Orice părinte care are un copil cu medie mare la Bacalaureat este în al nouălea cer. Valentina Nazarov este unul dintre ei. Este mama Iuliei, profesoară de română și rusă.

Însă emoția și bucuria de la reușitele elevilor ei la olimpiade nu se compară cu bucuria elevei care îi este fiică, prima pe oraș la Bacalaureat.

Fericirea Valentinei Nazarov se simte în glas, iar gândurile exprimate sunt doar o parte din ceea ce simte orice părinte mândru de copilul său.

Ziua în care s-au anunțat rezultatele a fost nu doar pentru Iulia, ci și pentru mama ei, una sublimă. O zi de nota 10.

ȘTIRI