Primăria și Consiliul Local al Comunei Slatina donează 100.000 de lei pentru noul spital din FălticeniSănătate

Primăria și Consiliul Local al Comunei Slatina donează 100.000 de lei pentru noul spital din Fălticeni

       Accesări: 2194

Gest fără precedent în România. În vremuri de grea încercare, solidaritatea pentru cauze publice constructive este cea care are puterea de a schimba lucrurile. Situația noului spital din Fălticeni, unitate ce nu poate fi deschisă pentru că se așteaptă banii de la Ministerul Sănătății, nu îi lasă indiferenți nici pe primarii din mediul rural.

Lista celor care donează fonduri pentru achiziția aparaturii medicale este completată de Primăria și Consiliul Local Slatina.

Printr-un proiect de hotărâre inițiat de primarul Vlăduț Gherman, noul spital primește 100.000 de lei pentru achiziția de aparatură ultramodernă. Banii sunt alocați din bugetul comunei Slatina.

În fața pericolului, societatea trebuie să reacționeze împreună! Spitalul din Fălticeni este prima unitate spitalicească la care ajung oamenii din comuna noastră atunci când au o problemă de sănătate.”, susține primarul Gherman. „Trăim vremuri care ne învață că banii nu sunt totul, dacă nu avem sănătate. Nu putem rămâne pasivi și vom transfera această sumă, ca donație, și sperăm ca spitalul de la Fălticeni să fie gata cât mai curând. Le mulțumesc colegilor din echipa mea că au fost de acord cu această inițiativă.”

Cei 11 consilieri locali au aprobat proiectul amintit, suma urmând să fie virată până la sfârșitul acestei săptămâni.

Vlăduț Gherman este convins că voința tuturor este una singură și că deschiderea unității medicale din Fălticeni este deja un ideal.

Primarul Vladuț Gherman

Edilul comunei Slatina spune că este timpul ca societatea civilă, oamenii de afaceri și autoritățile locale să intervină financiar, dacă statul nu mai intervine.

„Eu vreau ca părinții, bunicii și copiii noștri să fie tratați la Fălticeni, să aibă parte de condițiile cele mai bune așa cum le are acest nou spital. Este păcat că statul s-a împiedicat chiar acum, când mai este de făcut doar un pas. Cred că nu mai putem aștepta, iar ultimul pas trebuie să-l facem noi toți, primari, antreprenori, oameni de rând, voluntari ai oricărui ONG, să fim uniți și să ajutăm cum putem și cât putem.”, concluzionează primarul Comunei Slatina. „Am așteptat 30 de ani! Este destul! În contextul actual, nu ne mai permitem să ținem spitalul închis nici măcar un ceas! Este timpul să avem un spital funcțional. Noi, slătinenii, tot aici venim să ne căutăm sănătatea și dacă tot avem această bijuterie de spital, punem și noi umărul și ajutăm la deschiderea acestuia. Să fie într-un ceas bun!”

Vladuț Gherman este omul care a atras numeroase proiecte de investiții pentru comuna Slatina. Valoarea acestora depășește bugetul localității pe ultimii 30 de ani.

Din postura de primar, el investește și în capitalul de cunoștințe al elevilor din comună.

Rețeaua școlară este în plin proces de modernizare la Herla și Găinești, în timp ce Școala Gimnazială „Alexandru Lăpușneanu” din Slatina este unul dintre cele mai reușite proiecte investiționale din zona Fălticeni.

Capitalul sufletesc este un capitol aparte pentru Vlăduț Gherman. Dezvoltarea educațională și bunăstarea socială se numără printre preocupările edilului, concretizate prin inițiative decizionale și proiecte de hotărâri din care au de câștigat copiii.

Cât privește zona de sănătate, primarul Comunei Slatina s-a implicat afectiv și financiar în sprijinirea mai multor cazuri pe care, din modestie, preferă să nu le mediatizeze.

ȘTIRI