Preoții din Protopopiatul Fălticeni vin în sprijinul cadrelor medico-sanitare în lupta cu noul coronavirusLocal

Preoții din Protopopiatul Fălticeni vin în sprijinul cadrelor medico-sanitare în lupta cu noul coronavirus

       Accesări: 4108

Activitățile de sprijin pentru sistemul medical local continuă. Spitalul Municipal Fălticeni a primit din partea unui grup de preoți două noi aparate menite să ajute pacienții cu probleme de respirație. Este vorba despre concentratoare de oxigen marca Philips, produse care se dovedesc foarte utile în această perioadă În această perioadă de grea încercare pe fondul pandemiei de Covid-19.

Donația vine din partea Protopopiatul Fălticeni care sprijină cadrele medicale în lupta cu noul coronavirus.

Acțiunea coordonată de protoiereul Adrian Dulgheriu s-a făcut cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, aparatele medicale fiind recepționate marți, 30 martie, de medicul Vlad Morariu, managerul Spitalului Municipal Fălticeni.

„Vă mulțumim pentru că ați acceptat din nou această activitate în numele preoților din Protopopiatul Fălticeni, dar și pentru eforturile dumneavoastră pe care le depuneți pentru a da totul în vederea însănătoșirii celor care ajung pe patul de spital. Suntem tot timpul alături de semenii noștri, nu doar sufletește, ci și trupește, și mai ales în această perioadă dificilă pentru noi toți, și sperăm ca aceste aparate să salveze cât mai multe vieți.”, ne-a declarat protoiereul Adrian Dulgheriu. „În acest timp, în care cultivăm mai mult rugăciunea cu post și fapte bune, sperăm ca Bunul Dumnezeu să ne scape de această mare încercare și să ajungem cu toții sănătoși la Slăvitul și Marele Praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.”

Protoiereu Adrian Dulgheriu

Campania de binefacere și sprijin pentru sistemul medical local va fi urmată de o nouă donație în viitorul apropiat.

Mahanu Design

Preoții spun că intenționează să achiziționeze alte câteva aparate asemănătoare, acestea urmând a fi oferite aceluiași spital, însă totul depinde de furnizorii de aparatură medicală, deoarece cererea de concentratoare de oxigen este foarte mare în momentul de față.

Următoarele sisteme de produs oxigen vor dota Secțiile de Boli Infecțioase și Medicină Internă, ale spitalului din Fălticeni.

Implicarea preoților în susținerea unității medicale din Fălticeni, a fost remarcată de către medicul Vlad Morariu, managerul spitalului din Fălticeni, care a ținut să mulțumească eforturile Bisericii mai ales în această perioadă de lupta cu noul coronavirus.

Manager Vlad Morariu

Concentratoarele de oxigen ajută pacienții care suferă de boli pulmonare, cardiace sau neurologice, și îi ajută să respire oxigenul care este separat de celelalte gaze cu ajutorul unor filtre specifice, ducându-l la o concentrație de 50 %. Fiecare aparat este dotat cu mască, iar în situația cu infectarea cu virusul Sars CoV 2, reduce sentimentul de dispnee (dificultăți de respirație, și poate fi temporară sau cronică).

Donațiile vin în contextul unui parteneriat între Protoieria și Spitalul din Fălticeni în tehnică medicală depășesc la momentul actual 550.000 de lei.

În toamna anului trecut, alte două aparate asemănătoare au fost donate de către preoții din Protopopiatul Fălticeni, pentru Secția de Îngrijiri Paliative și Boli Cronice din satul Ciumulești, comuna Vadu Moldovei.

Unitatea medicală se află în subordinea Spitalului Municipal din Fălticeni, și nu dispunea de astfel de aparate medicale, ci doar le închiria, fapt care genera costuri ridicate și, în plus, se defectau des.

Pentru această perioadă de criză, preoții din Protopopiatul Fălticeni alături de enoriași și voluntari contribuie la efortul comun de eradicare a pandemiei cu noul virus Corona prin diverse activități prin care își îndeamnă credincioșii să respecte cu strictețe reglementările legale privind regulile de prevenție și igienă.

În cazul persoanelor care sunt izolate la domiciliu, sau lipsite de sprijin, fără aparținători sau familii izolate unde este cazul, sunt ajutate cu alimente și materiale de igienă necesare pentru a depăși această perioadă pandemică.

ȘTIRI