Primăria Municipiului Fălticeni va premia 68 de sportivi medaliați la concursuri naționale, europene și mondialeSport

Primăria Municipiului Fălticeni va premia 68 de sportivi medaliați la concursuri naționale, europene și mondiale

       Accesări: 1114

Sportul este cel mai bun ambasador al valorilor și potențialul de care dispunem. Performanțele tinerilor care ne reprezintă orașul și țara în marile competiții sunt recompensate și anul acesta cu premii în bani. Acestea vor fi acordate la „Gala de excelență”, ce va fi organizată de autoritățile locale peste puțin timp.

68 de sportivi de elită care practică boxul, atletismul, canotajul, voleiul și tenisul de câmp și de masă vor fi sărbătoriți în cadrul evenimentului, ediția cu numărul șase.

Sunt tineri din Fălticeni, zona Fălticeni, dar și din alte localități sucevene care se antrenează la Fălticeni și asta pentru că ai au condiții dintre cele mai bune și antrenori dedicați.

Grație ambiției, muncii și talentului lor, aceștia au obținut peste 100 de medalii, ducând numele orașului dincolo de granițele țării.

Printre performanțele notabile se numără titluri de campioni și vicecampioni naționali, balcanici, europeni și mondiali.

2023 s-a dovedit un an al succesului, iar performanțele obținute de fiecare club în parte au completat un palmares deja bogat.

Primăria Municipiului Fălticeni alocă un fond de premiere de 56.000 de lei, din care 52.000 de lei sunt premii în bani, iar 4.000 de lei sunt stimulente materiale.

Alături de sportivi, în cadrul aceleiași gale, vor fi premiați și antrenorii sportivilor medaliați. Este vorba despre Vasile Nistor (Box), Alin Findanis (atletism), Cozma Cătălin (tenis de masă), Diana Floriștean (volei), Ana și Vasile Avrămia (canotaj), Gheorghe Dascălu (tenis de câmp), Vasile Filip, Daniela Cojocaru (atletism).

Cei nou antrenori vor primi premii între 300 și 2.000 lei, în funcție de performanțele bifate în competiții.

Cele mai mari premii vor fi acordate soților Ana și Vasile Avrămia, câte 2.000 de lei fiecare, pentru prezența canotorilor din Fălticeni și zona Fălticeni la Campionatele europene și mondiale de canotaj.

ȘTIRI