Doi jandarmi ai Detașamentului Fălticeni au identificat și încătușat un tânăr care avea mandat european de arestareLocal

Doi jandarmi ai Detașamentului Fălticeni au identificat și încătușat un tânăr care avea mandat european de arestare

       Accesări: 5584

Controalele inopinate scot la iveală situații neașteptate. Doi jandarmi ai Detașamentului Fălticeni, aflați în timpul serviciului, au identificat pe raza localității un tânăr care era căutat de autoritățile judiciare din Italia. S-a întâmplat sâmbătă noaptea, iar individul se află acum în custodia polițiștilor.

Subofițerii Petru Chersan și Adelin Vameșu au fost inspirați să aleagă locul unde au desfășurat al doilea control din cadrul acțiunii de patrulare.

După ce au verificat mai multe persoane aflate în săli de jocuri din centrul municipiului Fălticeni, în jurul orei 23, jandarmii au intrat într-o sală de jocuri de pe Bulevardul 2 Grăniceri, unde au identificat trei tineri din satul Mironu, comuna Valea Moldovei.

Consultând baza de date, subofițerii Petru Chersan și Adelin Vameșu au constatat că pe numele unuia dintre ei figura specificația „mandat european de arestare”.

Aceștia au solicitat, ulterior, dispecerului de la Detașamentul de Jandarmi să verifice la rândul său în baza date, informație confirmată la scurt timp.

Jandarmii au cerut tânărului, în vârstă de 26 de ani, să se legitimeze, după care au efectuat control corporal, asupra acestuia nefiind găsite obiecte, bunuri sau valori de interes operativ, după care oamenii legii i-au comunicat că-l vor încătușa.

Tânărul cu mandat european de arestare, pentru șantaj și extorcare de fonduri, nu a opus rezistență, fiind încătușat și dus la sediul Detașamentului de Jandarmi Fălticeni.

După încheierea procedurilor legale, subofițerii l-au condus pe tânărul încătușat la sediul Poliției Municipiului Fălticeni, acesta fiind predat lucrătorilor din cadrul Biroului de Investigare a Criminalității.

ȘTIRI