Accesări: 2568

Apelează la banii din „pușculița” orașului. Autoritățile locale repartizează mai multe fonduri din bugetul de rezervă local pentru o serie de cheltuieli ale unor instituții publice. Primăria Fălticeni alocă 550.000 de lei pentru achiziții și alte necesități, potrivit proiectului de hotărâre aprobat de consilierii locali în ședința extraordinară din 7 septembrie.

Banii sunt direcționați spre sănătate și educație.

Cea mai mare sumă revine Spitalului Municipal Fălticeni care va primi 261.000 de lei pentru cumpărarea unor obiecte de inventar.

Unitatea medicală va primi alți 33.700 de lei pentru achiziția unei tărgi speciale pentru transportul cadavrelor.

Primăria va utiliza 150.000 de lei pentru lucrări de reabilitare la clădirea fostei Policlinici, unde va funcționa viitorul Centrul Integrat pentru Medicina de Familie, câteva cabinete pe diverse specialități medicale, dar și Centrul de vaccinare, care va fi transferat din sala de sport a Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”.

Codrin Benta

Pentru Grădnința cu Program Prelungit „Pinocchio” sunt alocate două fonduri, unul de 79.700 de lei pentru cumpărarea obiectelor de inventar și un altul de 11.000 de lei pentru cumpărarea unei centrale termice.

Tot la capitolul învățământ mai sunt alocați din fondul de rezervă 6.000 de lei pentru Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” și 8.000 de lei pentru Grădinița cu Program Normal „Voinicelul”, bani care vor fi utilizați pentru servicii și materiale de dezinfecție, dezinsecție și deratizare.

Alți 532 de lei sunt direcționați pentru cheltuieli legate de branșamentul de apă și racord canal de pe strada Armatei.

Finanțările au venit în completarea solicitărilor făcute de fiecare instituție în parte, iar în cazul banilor necesari autorității locale, din partea direcțiilor Urbanism, Tehnic și Investiții, din cadrul Primăriei.

ȘTIRI