Primăria Fălticeni finanțează spitalul municipal cu 37.000 de lei. Achiziție de aparatură medicală și de urgențăLocal

Primăria Fălticeni finanțează spitalul municipal cu 37.000 de lei. Achiziție de aparatură medicală și de urgență

       Accesări: 1378

Achiziții pentru sistemul local de sănătate. Primăria Fălticeni susține actul medical printr-o serie de noi investiții plănuite pentru anul acesta. La prima rectificare bugetară din acest an, municipalitatea a alocat 50.000 de lei pentru viitorul Centru de imagistică medicală prin rezonanță magnetică.

Banii vor fi utilizați pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate, un prim pas pentru înființarea centrului ce va fi dotat cu un echipament IRM.

Spitalul Municipal Fălticeni va avea de la autoritățile locale sprijin financiar pentru dotări de ultimă generație.

Unitatea medicală va primi 37.000 de lei, sumă pentru cofinanțarea unei achiziții noi de aparatură și echipamente.

Banii vor fi direcționați din fondul de rezervă al municipiului Fălticeni.

Conducerea spitalului intenționează să cumpere un nou set de aparatură medicală ce va completa necesarul actual. Unitatea va achiziționa și echipamente de urgență pentru comunicații.

Primarul Cătălin Coman susține că 25% din bugetul alocat secțiunii de dezvoltare este alocat sectorului de sănătate, iar pe parcursul acestui an vor fi finanțate alte investiții importante.

Pe același domeniu se înscriu alte două obiective, extinderea Spitalului TBC și modernizarea clădirii viitorului Centru pentru Medicina de Familie ce va funcționa în fosta policlinică.

ȘTIRI