Primăria Fălticeni are finațare și contract de lucrări semnat pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu”Local

Primăria Fălticeni are finațare și contract de lucrări semnat pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu”

       Accesări: 458

Primăria Fălticeni este pregătită să deschidă un nou șantier în municipiul.

Primarul Cătălin Coman a anunțat că, în cursul zilei de vineri, 29 noiembrie, a semnat contractul de lucrări pentru proiectul de reabilitare și modernizare a clădirii în care funcționează Școala Gimnazială „Ion Irimescu”.

În această școală, una dintre cele mai vechi din Fălticeni, își desfășoară activitatea, în acest an școlar, un număr de 740 de elevi, începând de la clasele pregătitoare Step – by – step (sistem de învățământ implementat în premieră de „Școala 2”), până la clasele a 8-a.

Clădirea principală a fost construită în urmă cu 146 de ani și a avut doar destinație de școală.

Finanțarea proiectului, în valoare de 2.558.500 de lei (inclusiv TVA), este asigurată din Fondul de Dezvoltare și Investiții, gestionat de Comisia Națională de Strategie și Prognoză.

Mahanu Design

Lucrările vor avea o durată de 12 luni și vor fi realizate de societatea Iuli-Miha SRL, din Dolhești, județul Suceava. Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis în perioada următoare, ne-a informat primarul Coman.

Școala Gimnazială “Ion Irimescu” este una dintre cele mai vechi din Fălticeni, cu 146 de ani de existență. Încă de la inaugurare, în anul 1897, clădirea a avut doar destinație de școală.

“În pragul sărbătorilor de iarnă, venim cu o veste bună pentru cadrele didactice și cei peste 700 de elevi care își desfășoară activitatea la această școală. Reușim astăzi să demarăm un proiect așteptat de mult timp la Școala 2 (școala de la piață, cum este cunoscută de toți fălticenenii) . Vom reabilita și moderniza clădirea unei școli cu o istorie îndelungată, care a dat acestor locuri și țării oameni valoroși, cum ar fi scriitorul Mihail Sadoveanu și academicienii Petre Jitariu și Mihai Băcescu. Peste un an, la finalizarea lucrărilor vom avea încă o unitate de învățământ care va oferi condiții de studiu în conformitate cu cerințele actuale”, a declarat primarul Cătălin Coman – Primarul municipiului Fălticeni)

La Școala Gimnazială “Ion Irimescu” este în derulare și un proiect pilot al Primăriei Fălticeni, construirea unei cantine, pentru elevii care studiază în sistemul Step-by-step,  finanțat exclusiv din bugetul local (1,1 milioane de lei).

ȘTIRI