Absolvenții Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi din Fălticeni au fost avansați la gradul de sergent majorLocal

Absolvenții Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi din Fălticeni au fost avansați la gradul de sergent major

       Accesări: 2252

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” din Fălticeni a organizat vineri, 29 noiembrie 2019, ceremonia de absolvire şi acordare a gradului militar de sergent absolvenților din promoţia februarie – noiembrie 2019.

După două săptămâni cu vreme mohorâtă la Fălticeni, soarele a fost generos cu cei 345 de absolvenți și alte câteva sute de persoane care au asistat la acest evenimentul desfășurat pe platoul unității militare.

Între invitați s-a aflat colonelui Daniel Badea, prim adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române. Acesta a primit onorul din partea tinerilor subofițeri, potrivit uzanțelor militare.

Festivitatea acontinuat apoi cu alocuţiunea comandantului școlii. Colonelul Iulian Postelnicu, și cu rugăciunea de binecuvântare a promoţiei.

Apoi s-a dat citire ordinelor, de acordare a gradului de sergent major promoţiei februarie – noiembrie 2019, precum şi a ordinului inspectorului general privind desemnarea şefului de promoţie şi înscrierea numelui acestuia pe placa de onoare.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Cele mai bune rezultate la învăţătură au fost recompensate cu diplome, acordate unui număr de trei absolvenți: sergentului major Țabrean Rareș-Petru (șeful promoției – cu media 9.58), sergentul major Macovei Florin și sergentul major Jardă Alexandru-Gabriel.

Șeful promoţiei februarie – noiembrie 2019 a luat apoi cuvântul în fața celor prezenți.

Dintre invitați, au luat cuvântul: subinspectorul de poliție Mugurel Ghioca, deputatul Alexandru Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava – Marin Gheorghe Niță și viceprimarul de Fălticeni, Constantin Bulaicon.

După discursul colonelului Daniel Badea, a urmat defilarea absolvenţilor în aplauzele asistenţei şi pe ritmurile Muzicii Militare ale Brigăzii 15 Mecanizate „Podul Înalt” Iaşi.

Anterior festivității de absolvire, pe 26 noiembrie, în cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni a avut loc repartiția absolvenților din promoţia februarie – noiembrie 2019 în unitățile Jandarmeriei Române.

Aceștia se vor prezenta la unităţile operative începând cu data de 2 decembrie 2019.

Cronica de Fălticeni prezintă o galerie foto și un reportaj video realizat cu prilejul acestui eveniment.

ȘTIRI