Accesări: 1603

Sprijin pentru refugiați. Tot mai multe autorități locale vor să dea o mână de ajutor ucrainenilor care trec granița prin Vama Siret. Primăria Comunei Drăgușeni se alătură demersurilor actuale și anunță începerea unei campanii umanitare.

Cetățenii din cele trei sate sunt așteptați începând de luni, 28 februarie, cu donații pentru refugiați.

Colecta publică este organizată la Căminul Cultural Drăgușeni.

Produsele pot fi aduse de la ora 8 dimineața și până seara târziu.

Edilul comunei Drăgușeni este convins că localnicii vor sări în ajutorul refugiaților ucraineni și face un apel pentru mobilizarea cât mai multor persoane.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

„Nu suntem indiferenți la dramele acestor oameni. Este multă durere, tristețe și lacrimi. Nici nu ne putem imagina cât este de greu să-ți lași casa și să pleci printre străini. Trebuie să-i ajutăm și noi.”, a spus primarul Vasile Lică-Cepoi. „Românii sunt oameni primitori și au fost întotdeauna buni cu străinii. Avem ocazia să arătăm că „prietenul la nevoie se cunoaște”. Fac un apel către toți cetățenii din Drăgușeni să fie alături de noi în această campanie umanitară.”

Localnicii pot aduce alimente neperisabile (conserve), apă, ceai.

Sunt necesare pături, saltele, dar și saci de dormit.

Lista produselor care pot fi donate include produse de îngrijire personală pentru copii, săpun, șervețele umede și scutece.

Primarul Cepoi face un apel și către cei care au posibilitatea de a oferi locuri de cazare, să anunțe disponibilitatea la sediul administrației locale.

La nivelul localității nu sunt, deocamdată, înregistrate astfel de cazuri. Edilul localității solicită cetățenilor să fie ospitalieri, primitori și deschiși cu ucrainenii care au fugit din calea războiului.

Campanii de strângere pentru alimente și produse nealimentare, în zona Fălticeni, mai desfășoară Primăriile Comunelor Râșca și Vadu Moldovei.

ȘTIRI