Povestea Centrului Gutenberg. Locul unde și tu poți învață limba germanăDiverse

Povestea Centrului Gutenberg. Locul unde și tu poți învață limba germană

       Accesări: 267

Salutare! Noi suntem Centrul Gutenberg, un centru de limba germană care s-a dezvoltat în ultimii patru ani din dorința de a promova educația și a aduce o schimbare în bine. Suntem un grup de tineri motivați, care dezvoltă programe educaționale în limba germană atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Cum a început totul?

Drumul nostru în aceasta direcție a început odată cu Asociația Studențească Gutenberg, prima și singura organizație de studenți vorbitori de limba germană din România.

În ziua de azi este cea mai mare comunitate de acest fel, având peste 160 de proiecte și programe educaționale din întreaga țară.

De-a lungul timpului, cu experiență acumulată în organizație am ajuns să dezvoltăm o serie de cursuri în limba germană, pentru toate categoriile de vârstă și pentru toate nivelurile lingvistice.

Codrin Benta

Inițiativele implementate de noi se împart în două proiecte complementare:

Centrul Gutenberg (www.invatagermana.ro) cursuri de limba germană pentru adulți și companii și Didacto (www.didacto.ro) cursuri și activități educaționale în limba germană pentru copii.

Întotdeauna este loc pentru învățarea unei noi limbi, mai ales când aceasta poate avea un impact pozitiv în viața noastră și ne poate ajuta pe atât de multe planuri.

De ce am ales limba germană?

Pentru noi principalul pilon a fost reprezentat de oportunitățile de învățare și dezvoltare. Limba germană ne-a deschis drumul spre anumite proiecte de tineret, spre burse de studiu și programe de formare, tabere educaționale și bineînțeles, expunere la mentalități orientate spre evoluție.

Totodată, să nu neglijăm aspectele deja bine cunoscute de toată lumea: economia Germaniei se clasează pe locul 1 în Europa și pe locul 4 în întreagă lume, iar limba germană este a doua cea mai vorbită limbă străină pe continentul european și este pe locul întâi când vine vorba de vorbitori nativi.

În ceea ce-i privește pe adulți, limba germană aduce cu sine o multitudine de oportunități profesionale, de avansare în cariera, de creșteri salariale, avansare în ierarhie și șanse mai înalte în procesul de angajare.

În ceea ce-i privește de copii, limba germană le aduce multe avantaje, precum: accesul la unități de învățământ de calitate din țară și din străinătate, precum și posibilități de a participa la programe extracurriculare, burse și schimburi de experiență.

Centrul Gutenberg (www.invatagermana.ro) se ocupă de organizarea cursurilor clasice de limbă și de organizarea cursurilor conversaționale cu nativi.

Cursuri clasice se axează pe învățarea limbii germane după cerințele încadrării în standardele lingvistice europene, iar în cadrul cursurilor conversaționale ai posibilitatea de a-ți exersa cunoștințele cu un vorbitor nativ de limba germană.

Didacto (www.didacto.ro) este dedicat învățării limbii germane pentru cei mici și își propune să ofere copiilor experiențe educaționale calitative, online și offline. Activitățile online sunt cursurile de limba germană și atelierele conversaționale de limba germană, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 8-14 ani, cu orice nivel de germană (începător, intermediar și avansat).

Pe lângă activitățile online, vara și iarna ne întâlnim și offline cu copiii, la taberele de germană de zi din Cluj-Napoca sau la cele cu cazare la munte, având tematici diverse.

Dacă ai curajul de a testa învățarea online singur, cu prietenii sau chiar cu copilul tău, poți să te înscrii la cursurile introductive gratuite organizate lunar. Aici vei avea ocazia de a descoperi cum este la un curs de germană marca Gutenberg, care sunt metodele de predare folosite sau care este dinamica.

Un lucru este cert: îți promitem că nu va fi deloc ca la școală, ba mai mult, vei învăța limba germană fără să te simți presat.

Haide și tu în comunitatea Gutenberg, accesând site-urile, și descoperă cât de frumoasă este limba germană!

ȘTIRI