Accesări: 3479

Conducerea pe drumuri publice sub influența băuturilor alcoolice este un sport de masă în zona Fălticeni. Zeci de dosare penale au fost întocmite anul acestea de agenții Secțiilor de Poliție Rurală, de cei din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni și de cei ai Serviciului Rutier Suceava. Aceștia continuă să-i „culeagă” din traficul auto pe șoferii care săvârșesc astfel de infracțiuni.

Două cazuri recente sunt cele ale unor conducători auto din Rădășeni și Cornu Luncii.

Duminica trecută, în timpul amiezii, un echipaj rutier a oprit pentru control, pe Varianta Ocolitoare a municipiului Suceava, un autoturism condus de un bărbat de 56 de ani, din comuna Rădășeni.

Acesta emana halenă alcoolică și a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest. Aparatul a indicat un rezultat de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La spital, conducătorului i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași zi, o patrulă din cadrul SPR Preutești a oprit pentru control pe DJ 208 din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 25 ani din comuna Dolhești.

Deoarece șoferul emana halenă alcoolică, poliţiștii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest. Conducătorul auto a refuzat atât testarea, cât şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul conducătorului unui vehicul de a se supune recoltării mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Un alt dosar penal a fost întocmit marți de lucrătorii Serviciului Rutier Suceava. Aceștia au oprit pentru control pe DN 2E, în localitatea Băişeşti, autoturismul condus de un bărbat din comuna Cornu Luncii.

Șoferul emana halenă alcoolică, iar polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Medicii i-au recoltat la spital probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Șoferul s-a ales cu dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

ȘTIRI