Accesări: 3173

Se schimbă garnitura de la vârf. Posturile de conducere de la Colegiul „Nicu Gane” sunt disponibile, după ce tandemul Cristina Nechifor – Laurențiu Tomescu au transmis Inspectoratului Școlar Județean cererea prin care au anunțat că renunță la funcții deținute. Începând din 9 decembrie, profesorii pot depune dosarele pentru ocuparea locurilor vacante de director și director adjunct.

Potrivit inspectorului general Gabriela Mihai, decizia a fost comunicată și afișată în cadrul unității.

Până vineri, 13 decembrie, nu s-a înregistrat nicio solicitarea din partea. În altă ordine de idei, posturile de director și director adjunct nu au suscitat interesul nimănui.

Dosarele pot fi depuse la Inspectoratul Școlar Județean Suceava până pe 18 decembrie, la ora 16.

Director Cristina Nechifor
Director adjunct Laurențiu Tomescu

Directorul Cristina Nechifor și directorul adjunct Laurențiu Tomescu vor continua să dețină funcțiile de conducere până pe 31 decembrie 2019. De la 1 ianuarie 2020 ei se vor întoarce la catedră.

Dacă până la data înscrierii nu va fi depus niciun dosar, ISJ Suceava va propune și numi, prin delegație, doi profesori la conducerea Colegiului Național „Nicu Gane”, până la organizarea concursului.

Cererile pentru retragerea din funcție au fost înaintate, de ambii directori, inspectorului școlar general, pe 25 octombrie.

Cristina Nechifor a declarat jurnaliștilor cotidianului Cronica de Fălticeni că decizia de a renunța la postul de conducere vine pe fondul unei dorințe de a se axa mai mult pe rolul de mamă și de profesor.

ȘTIRI