Polițiștii SPR Vadu Moldovei au amendat un șofer cu 15.000 de lei. Bărbatul transporta material lemnosRural

Polițiștii SPR Vadu Moldovei au amendat un șofer cu 15.000 de lei. Bărbatul transporta material lemnos

       Accesări: 1337

Activitățile de transport cu material lemnos cresc în perioada sezonului rece. Din acest motiv polițiștii au intensificat activitățile de verificare pe drumurile publice. Oamenii legii spun că acțiunile lor ajută persoanele de bună credință, care ar dori să achiziționeze lemn, să nu cadă victime ale unor fapte de înșelaciune sau alte infracțiuni asociate procesului de comercializare al materialului lemnos.

În cursul acestei săptămâni, polițiștii au intensificat activitățile de verificare și control atât la nivelul unităților economice de profil, cât și în ceea ce privește transportul materialului lemnos pe drumurile publice.

Au fost identificate transporturi și acte de comerț silvic ilicite și s-au confiscat peste 220 m.c. material lemnos în valoare de aproimativ 100.000 lei, aplicându-se totodată sancțiuni contravenționale.

Oamenii legii au arătat toleranță zero în cazurile în care au depistat abateri de la legile în vigoare.

Polițiștii SPR 1 Vadu Moldovei au aplicat, recent, una dintre cele mai usturătoare amenzi în cazul unei acțiuni de verificare.

Joia trecută, în timpul dimineții, agenții, aflați în execitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru un control un ansamblu rutier format din autoutilitară și semiremorcă.

Polițiștii i-au solicitat conducătorului auto documentele personale precum și cele ale autoutilitarei.

Șoferul le-a declarat acestora că transportă lemn, prezentând avizul pe suport electronic pentru cantitatea de 60 m.c. diverse specii.

Deoarece existau indicii cu privire la neconcordanța dintre cantitatea avizată și volumul de material existent în semiremorca, agenții SPR Vadu Moldovei au solicitat sprijin din partea personalului Gărzii Forestiere Suceava.

Specialiștii au stabilit existența cantității de 23,92 mc lemn, lipsind cantitatea de 36,07 mc.

Pentru abaterile săvârșite, polițiștii au dispus sancționarea contravențională a șoferului cu amendă în valoare de 15.000 lei.

Complementar au dispus confiscarea valorică pentru volumul de 36,07 mc, în valoare de peste 3.500 de lei lei.

ȘTIRI