Polițiștii SPR Preutești au amendat un biciclist aflat sub influența alcoolului. Amenda se ridică la peste 2.000 de leiRural

Polițiștii SPR Preutești au amendat un biciclist aflat sub influența alcoolului. Amenda se ridică la peste 2.000 de lei

       Accesări: 395

Alcoolul face ravagii printre șoferi, dar și printre bicicliști. Un bărbat din comuna Dolhești s-a ales cu sancțiuni usturătoare pentru producerea unui eveniment rutier. Amenda primită îi va servi ca lecție pentru viitor.

El se deplasa cu bicicleta de un drum judeațean, iar pe fondul consumului de alcool, s-a dezechilibrat, căzând pe carosabil.

Biciclistul s-a ales cu leziuni.

Evenimentul rutier, înregistrat duminică, 26 mai, în timpul după-amiezii, a fost sesizat prin numărul unic 112, la Poliția Municipiului Fălticeni.

La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul SPR 12 Preutești, polițiștii stabilind, în jurul orei 16:40, un bărbat, în timp ce se deplasa pe bicicletă, pe raza satului Dolheștii Mari, pe relația Fălticeni-Dolhasca, pe fondul consumului de alcool, s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil.

El a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 1,19 mg/lm alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost transportat cu un echipaj SMURD la Spitalul din Fălticeni pentru acordare de îngrijiri de specialitate.

Pentru abaterile rutiere săvârșite, în calitate de biciclist, și pentru faptul că a condus bicicleta pe drumurile publice sub influența alcoolului, polițiștii l-au sancționat pe bărbat cu amenzi în valoare de 2.145 lei.

ȘTIRI