Polițiștii și mascații SAS au descins în comuna Slatina. Oamenii legii au intervenit într-o situație de risc extremRural

Polițiștii și mascații SAS au descins în comuna Slatina. Oamenii legii au intervenit într-o situație de risc extrem

       Accesări: 2023

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni și luptătorii SAS IPJ Suceava au realizat în cursul acestei zile o intervenție într-o situație de risc extrem pentru o femeie din comuna Slatina. Prin intervenția graduală și utilizarea eficientă a mijloacelor din dotare dar și de intervenție tactică, polițiștii au reușit extragerea în condiții de siguranță a unei femei din spațiu în care era amenințată și agresată. Bărbatul a fost capturat și imobilizat, înainte de a-si provoca acte de automutilare, de a răni alte persoane sau de a provoca distrugeri.

Astăzi, 23 octombrie, in jurul orei 10:30, o femeie a sesizat direct un echipaj de poliție care se afla pe raza comunei Slatina cu privire la faptul că intenționează să își părăsească concubinul, acesta fiind agresiv cu femeia.

La fața locului s-a deplasat echipajul de serviciu din cadrul Secției de Poliție Rurală Mălini.

Bărbatul agresor a devenit recalcitrant la vederea polițiștilor, a imobilizat-o pe femeie prin strângerea cu mâinile, iar ulterior s-a îndreptat amenințător către echipajul de intervenție cu o furcă, aruncând-o asupra polițiștilor, fără a lovi însă pe nimeni.

După efectuarea somațiilor, pe fondul comportamentul agresiv al bărbatului, polițiștii au tras trei focuri de avertisment în plan vertical. Oamenii legii nu au executat foc asupra agresorului. IPJ Suceava precizează că nu au fost provocate pagube materiale sau vătămări.

În urma acțiuni desfășurate de oamenii legii, bărbatul a eliberat femeia pe care o ținea de mână.

Preluată și evacuată de către polițiști, în condiții de siguranță, femeia se află acum în afara oricărui pericol. Agresorul a renunțat la activitatea ostilă și a fugit în locuință, unde s-a baricadat, amenințând cu incendierea, proferând injurii și amenințări.

La fața locului au fost trimiși specialiștii din grupa de intervenție SAS (IPJ Suceava), în vederea gestionării situației. Polițiștii au solicitat, totodată, și sprijinul unei grupe de jandarmi.

Deși s-a încercat inițierea unor proceduri de negociere prin sistemele acustice, întrucât nu s-a reușit stabilirea unui canal de comunicare, pentru evitarea unor situații suplimentare de risc, polițiștii au decis o intervenție în forță.

Au fost utilizate toate mijloacele de auto-protecție pentru polițiștii și elementele de tehnică din dotare, activitatea de intervenție fiind înregistrată cu echipamentele tehnice speciale.

După pătrunderea în spațiu și efectuarea verificărilor, bărbatul a fost găsit în podul locuinței, ascuns sub saci cu lucruri casnice.

El a fost preluat, fără alte incidente.

Bărbatul a fost condus la sediul Secției de Poliție Mălini, urmând a fi efectuate audieri și a fi dispuse toate măsurile procedurale, în vederea stabilirii circumstanțelor producerii evenimentului, încadrării juridice a faptelor și pentru dispunerea măsurilor procesuale adecvate.

IPJ Suceava precizează că vor fi aplicate toate procedurile incidente legii privind prevenirea violenței domestice, urmând a se dispune măsuri pentru protecția fizică, psihică și patrimonială a victimei.

ȘTIRI