Polițiștii fălticeneni l-au reținut și trimis în arest pe șoferul implicat în accidentul mortal din comuna PreuteștiLocal

Polițiștii fălticeneni l-au reținut și trimis în arest pe șoferul implicat în accidentul mortal din comuna Preutești

       Accesări: 2521

Fermitate în aplicarea legii. Polițiștii fălticeneni manifestă toleranță zero față de infracțiunile la regimul rutier, atitudine care trebuie să le dea de gândit celorlalți șoferi pericol public. Un caz extrem de grav, ce s-a petrecut sâmbăta trecută, în comuna Preutești, încheiat cu decesul unei persoane, se află de două zile pe masa oamenilor legii.

Tragedia s-a întâmplat sâmbăta trecută, la orele serii, pe un drum comunal aflat în localitatea Leucușești.

Șoferul, un bărbat de 34 de ani, aflat sub influența alcoolului, a acroșat un pieton, după care a părăsit locul accidentului.

Pietonul se deplasa pe marginea drumului, impactul cu mașina fiindu-i, din păcate, fatal femeii de 63 ani, care locuia în Leucușești.

Circa 30 de polițiști cu 12 autospeciale, de la Poliția Municipală Fălticeni și SPR 12 Preutești au organizat filtre rutiere, blocând căile de acces din zona localității în care s-a produs accidentul.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Conducătorul auto a fost depistat pe raza satului Huși, autoturismul fiind imobilizat în traficul auto de agenții Compartimentului Rutier Fălticeni, șoferul fiind extras din autoturism, testat cu alcooltestul și însoțit la spital pentru recoltarea probelor biologice.

În urma testării efectuate de agenții de poliție, aparatul indicase valoarea de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar după prelevarea probelor de sânge, valoarea alcoolemiei era de 2,33 g/l (prima probă) alcool pur în sânge și 2,20 g/l (a doua probă).

Polițiștii au întocmit un dosar penal în care figurează trei infracțiuni: ucidere din culpă, conducere sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului.

În cursul zilei de astăzi, 11 martie, polițiștii Compartimentului Rutier Fălticeni l-au reținut pe șofer, un bărbat de 34 de ani, din comuna Preutești, acesta fiind trimis în arestul IPJ Suceava pentru 24 de ore.

Marți, 12 martie, va fi pusă în mișcare acțiunea penală și sesizat judecătorul de drepturi și libertăți, din cadrul Judecătoriei Fălticeni, pentru luarea măsurii de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ȘTIRI