Canotorii CSS „Nicu Gane” Fălticeni au cucerit două titluri de campioni naționali și patru titluri de vicecampioniSport

Canotorii CSS „Nicu Gane” Fălticeni au cucerit două titluri de campioni naționali și patru titluri de vicecampioni

       Accesări: 797

Din nou pe podium! Canotorii legitimați la CSS „Nicu Gane” continuă parcursul excelent în sportul de performanță. Nouă tineri ai clubului din Fălticeni, antrenați de Vasile și Adrian Avrămia. s-au remarcat la Campionatul Național de Canotaj Ergometru.

Competiția, rezervată juniorilor, s-a desfășurat la Sala Sporturilor din Târgu Mureș.

Reprezentanții CSS „Nicu Gane” au reușit să câștige două titluri de campion național și patru de vicecampion național, dar și două locuri trei.

Printre autorii acestor performanțe deosebite sunt tineri din Fălticeni, Rădășeni, Probota, Râșca, Dolhasca și Vadu Moldovei.

Întrecerea, desfășurată între 8 și 9 martie, a reunit cei mai valoroși sportivi din pepiniera canotajului românesc. Au participat sportivi cu vârste între 13 și 18 ani, evenimentul fiind organizat de Federația Română de Canotaj în parteneriat cu Clubul Sportiv Mureșul și DJST Mureș.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

David Sandu (Vadu Moldovei) și Vasile Ianoș (Berchișești) au adus clubului fălticenean titlurile de campioni naționali și medalia de aur.

Un rezultat excelent au bifat Sebastian Osoianu (Probota) și Răzvan Simeria (Câmpulung Moldovenesc) la categoria Juniori 1, respectiv Petru Maria (Fălticeni) și Constantin Petricianu (Râșca) la categoria Juniori 2, toți cucerind titlul de vicecampion național.

Andrei Bălan, un alt component al CSS „Nicu Gane”, sportiv originar din Dolhasca, s-a clasat pe locul al treilea.

Și fetele au încheiat Campionatul Național de Canotaj Ergometru cu rezultate frumoase, pe măsura talentului lor. Iuliana Cantoriu (Fălticeni) și Karina Nichitoaia (Rădășeni) au câștigat medaliile de bronz la Junioare 1, categorie rezervată sportivilor de 17 și 18 ani.

Locul I  – Vasile Ianoș și David Sandu

Locul II – Răzvan Simeria și Sebastian Osoianu Locul II – Constantin Petricianu și Petru Maria

Locul III – Iuliana Cantoriu și Karina Nichitoaia Locul III – Bălan Andrei Mihai

Rezultate foarte bune au reușit și reprezentanții CSM Suceava, tineri din zona Fălticeni și din restul județului Suceava care își desfășoară antrenamentele tot pe iazul Șomuz.

În cadrul competiției de Canotaj Ergometru, sportivii antrenați de Nicu Despa și Ana Avrămia au obținut trei titluri de campioni naționali și patru titluri de vicecampioni naționali.

Medaliile de aur au revenit Gabrielei Tivodariu și Iulicăi Ursu, respectiv lui Valentin Popa.

Canotorii CSM Suceava au participat la simplu, dar și pe echipe, aceștia reușind să cucerească nu mai puțin de 14 medalii.

Locul I Gabriela Tivodariu și Iulica Ursu (Juniori 1)
Locul I Valentin Popa (Junior 3)

Locul II Ștefan Nedelcu (Junior 2)
Locul II Ana-Maria Ursu, Ioana Reut, Ioana Macarescu, Daria Sbirn (Junior 2)
Locul II Sebastian Lupu, Constantin Tricolici, Andrei David, Cristian Pascari (Junior 2)
Locul II Perla Grasu, Valentina Costiea (Junior 3)

Pentru canotorii celor două cluburi CSS „Nicu Gane” Fălticeni și CSM Suceava urmează alte două etape importante în calendarul competițional.

În luna aprilie va avea loc selecție pentru lotul național, în perspectiva campionatelor europene și mondiale de juniori, iar în luna iunie vor concura la Campionatul Național de Canotaj Viteză.

ȘTIRI