Accident mortal în comuna Preutești. Pieton lovit de un autoturism. Polițiștii l-au blocat pe șofer în traficRural

Accident mortal în comuna Preutești. Pieton lovit de un autoturism. Polițiștii l-au blocat pe șofer în trafic

       Accesări: 6121

Tragedie la orele serii. Un pieton și-a pierdut viața, după ce un autoturism l-a acroșat în timp ce se deplasa pe raza comunei Preutești. Șoferul se afla sub influența alcoolului, iar după producerea accidentului el a părăsit locul faptei, polițiștii plecând în căutarea lui.

Accidentul mortal s-a produs pe DC 9, sâmbătă, 9 martie, în jurul orei 19.30, pe raza localității Leucușești.

Din primele cercetări efectuate de Compartimentul Rutier al Poliției Municipiului Fălticeni, reiese că șoferul, un bărbat de 35 de ani, aflat la volanul unui autoturism Ford, a acroșat o femeie de 63 de ani, localnică, ce se deplasa în calitate de pieton în zona acostamentului.

În urma accidentului rutier, pietonul a fost proiectat în șanț.

Impactul i-a fost fatal femeii, aceasta decedând pe loc.

Șoferul a părăsit locul accidentului, în căutarea acestuia plecând echipajul de la rutieră, aflat cu autospeciala BMW. Zona a fost asigurată, pe durata căutărilor, de agenții SPR 12 Preutești.

Deși nu existau martori și indicii privind vehiculul implicat, sub coordonarea Poliției Municipiului Fălticeni au fost mobilizate toate echipajele din cadrul celor trei subunități din proximitate, efectuându-se blocaje totale în trafic, prin polițiștii rutieri, iar echipajele de ordine publică au fost mobilizate pentru perierea tuturor drumurilor comunale și obținerea de informații.

Aproape 30 de polițiști, cu 12 autospeciale de poliție, au organizat filtre rutiere și au blocat toate căile de acces din arealul localității producerii incidentului, efectuând ulterior scotociri și căutări pe toate arterele secundare.

Flerul și experiența agenților de la Compartimentul Rutier Fălticeni au dat roade, conducătorul auto fiind reperat după aproximativ 30 de minute de la producerea accidentului rutier.

Polițiștii l-au identificat în trafic, în timp ce conducea pe raza localității Huși, comuna Preutești, mașina fiind blocată în trafic, bărbatul de 35 de ani fiind scos din mașină, verificat și testat cu alcooltestul.

Anterior blocării mașinii în trafic, polițiștii au obținut informația precum că un autoturism condus de un șofer, posibil băut, a acroșat ușor o mașină parcată pe raza satului Huși.

Agenții de la Rutieră l-au depistat pe șofer, care circula din sens opus, autoturismul său prezentând urme de avarii în partea frontală.

Aparatul a indicat valoarea de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii l-au testat și cu dispozitivul Drug Test, rezultatul fiind negativ la toate substanțele. Condus la spitalul din Fălticeni, șoferului i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Agenții din cadrul Poliției Rutiere Fălticeni au întocmit dosar penal pentru „ucidere din culpă”, „părăsirea locului accidentului”, și „conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

ȘTIRI