Polițiștii fălticeneni l-au introdus în arestul I.P.J. pe tânărul implicat în accidentul mortal din comuna MăliniLocal

Polițiștii fălticeneni l-au introdus în arestul I.P.J. pe tânărul implicat în accidentul mortal din comuna Mălini

       Accesări: 3856

Nicio abatere de la litera legii. Polițiștii fălticeneni au declarat toleranță zero în cazul infracțiunilor săvârșite de șoferii depistați sub influența alcoolului. După ce l-au trimis în arest pe un tractorist din comuna Rădășeni, în aceeași zi agenții rutieri au procedat la fel și cu tânărul implicat în accidentul mortal din comuna Mălini.

Sâmbăta trecută, puțin după miezul nopții, în timp ce conducea motocicleta Yamaha pe DJ 209 B, un tânăr de 23 de ani, localnic, a pierdut controlul și a intrat în coliziune cu un cap de pod pe raza satului Poiana Mărului.

Accidentul rutier s-a încheiat cu decesul pasagerului, un bărbat în vârstă de 25 de ani, tot din comuna Mălini și autoacidentarea conducătorului motocicletei.

Șoferul motocicletei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând concentrația de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. La spital i s-au recoltat probe biologice, rezultatul fiind de 1,55 g/l alcool pur în sânge.

În urma verifică, s-a constatat că tânărul din Mălini nu deține permis de conducere pentru nicio categorie sau subcategorie de autovehicule.

La data de 16 octombrie, la două zile după accident, agenții Poliției Rutiere Fălticeni l-au reținut pe conducătorul în vârstă de 23 de ani și introdus în arestul IPJ Suceava pentru 24 de ore, cazul aflându-se sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Tânărul urmează să fie prezentat judecătorului de drepturi și libertăți al Judecătoriei Fălticeni, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „ucidere din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

ȘTIRI