Trei eleve de la Colegiile „Mihai Băcescu” și „Nicu Gane” sunt calificate la olimpiadele naționale de limbi moderneEducație

Trei eleve de la Colegiile „Mihai Băcescu” și „Nicu Gane” sunt calificate la olimpiadele naționale de limbi moderne

       Accesări: 2262

Noi rezultate remarcabile pentru învățământul fălticenean. Trei eleve vor fi prezente la etapa pe țară în cadrul unor concursuri importante pe discipline ale limbilor moderne. Beatris Pântea, Alexandrina Grubi și Valeria Bejenari se numără printre tinerele care au reușit să treacă de faza județeană cu brio și vor concura la cel mai înalt nivel.

Beatris Pântea va reprezenta Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”.

Ea va participa la Olimpiada Națională de Limba Italiană, competiție care se va desfășura la Iași în perioada 26-30 aprilie.

În cadrul acesteia va concura la secțiunea rezervată olimpicilor de la ciclul gimnazial, mai precis la clasa a VII-a.

Aparte de reușita în sine, performanța elevei din Fălticeni, calificată pentru prima dată la etapa națională, este deosebită, deoarece la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” nu există catedră de limba italiană.

Codrin Benta

Sprijinul și încurajările pentru participare au venit din partea profesoarei Raluca Horvat, care i-a adus elevei, pasionate de limba lui Dante Alighieri, subiecte pentru olimpiadă, apoi le-a trimis la corectat.

Alexandrina Grubi și Valeria Bejenari vor participa la Olimpiada Națională de Limba Rusă.

Ambele eleve sunt din Republica Moldova și vor reprezenta Colegiul Național „Nicu Gane”.

Alexandrina s-a calificat și în trecut la etapa națională, de s-a întors cu premii. Ea va participa la secțiunea clasei a XI-a.

Valeria va concura cu tinerii din clasa a X-a și poate călca pe urmele Alexandrinei în privința succesului la olimpiadă.

Elevele din Moldova sunt pregătite de profesoara Valentina Nazarov. Colegiul fălticenean nu are catedră de limba rusă, însă cele două tinere au studiat-o și vorbesc fluent rusa în țara natală.

Olimpiada națională de limba rusă va avea loc în municipiul Târgoviște, în perioada 23-26 aprilie.

ȘTIRI