Polițiștii fălticeneni au depistat doi șoferi ucraineni care circulau cu viteză ridicată și cu permisul auto suspendatLocal

Polițiștii fălticeneni au depistat doi șoferi ucraineni care circulau cu viteză ridicată și cu permisul auto suspendat

       Accesări: 1205

Șoferii ucraineni își fac de cap pe drumurile publice. Cel puțin în zona Fălticeni au fost nu doar accidente, ci și abateri la regimul rutier, dar și infracțiuni săvârșite conducătorii auto din țara vecină. Constatarea aparține nu doar polițiștilor, ci și șoferilor români care se confruntă zilnic cu tot felul de situații inacceptabile.

De la cei care tranzitează centrul orașului cu autotrenul, la cei care ocupă două benzi de circulație, la vitezomani.

Mai nou, unii șoferii ucraineni sfidează legea conducând autovehicule pe teritoriul României, deși au permisul suspendat.

Două astfel de cazuri au fost depistate de agenții Poliției Rutiere Fălticeni în decurs de 48 de ore.

Oamenii legii au efectuat acțiuni punctuale pentru identificarea conducătorilor auto indisciplinați, care săvârșesc abateri, dar și pentru prevenirea accidentelor rutiere. Aceștia au acționat zilnic pe drumurile naționale aflate pe raza localităților Boroaia, Vadu Moldovei, Cornu Luncii, Roșiori, Drăgușeni, Rădășeni, Oniceni.

Doi șoferi ucraineni au fost depistați conducând cu viteză peste limita admisă în localitate, iar cu această ocazie, din verificări, polițiștii fălticeneni au constatat că acești figurează cu permisul suspendat.

Un echipaj al Poliției Rutiere Fălticeni l-a oprit pe primul conducător auto, din Ucraina, pe raza localității Oniceni.

Acesta conducea la data de 8 noiembrie, în jurul orei 9, un autoturism Mercedes (cu numere de Ucraina) cu 97 km/h, pe un sector de drum cu limită de 60 km/h. Din verificări s-a stabilit că șoferul, în vârstă de 38 de ani, nu are dreptul să conducă autovehicule în România, deoarece este cercetat într-un dosar penal, pentru conducerea unui vehicul cu permisul suspendat.

Oamenii legii au întocmit un nou dosar penal, tot pentru pentru conducerea unui vehicul cu permisul suspendat.

Un echipaj al Poliției Rutiere Fălticeni l-a oprit pe un al doilea conducător auto, din Ucraina, pe raza localității Vadu Moldovei.

Șoferul conducea la data de 10 noiembrie, în jurul orei 10, un autoturism Audi (cu numere de Ucraina) cu 95 km/h, pe un sector de drum cu limită de 60 km/h. Din verificări s-a stabilit că bărbatul, în vârstă de 61 de ani, are permisul auto suspendat pe teritoriul României din data de 9 octombrie 2023, pentru 90 de zile.

Agenții fălticeneni au întocmit, și în acest caz, dosar penal pentru pentru conducerea unui vehicul cu permisul suspendat.

Polițiștii de la Rutieră declară, astfel, toleranță zero pentru infracțiunile și abaterile săvârșite la regimul rutier de către șoferii din alte țări, din spațiul comunitar sau cel extracomunitar, care tratează cu dispreț legile în vigoare.

ȘTIRI