Polițiștii fălticeneni au aplicat 450 de sancțiuni în perioada stării de urgență. Amenzi de 1,5 milioane de leiActualitate

Polițiștii fălticeneni au aplicat 450 de sancțiuni în perioada stării de urgență. Amenzi de 1,5 milioane de lei

       Accesări: 435

Toleranță zero la nivel local și zonal. Polițiștii din Fălticeni au aplicat sute de amenzi în perioada stării de urgență pentru nerespectarea ordonanțelor militare. Oamenii legii au făcut zilele acestea un bilanț al acestei perioade, în care s-au dat sancțiuni pe bandă rulantă.

Polițiștii din Fălticeni au aplicat 372 de amenzi și au dat 78 de avertismente. În total, 450 de sancțiuni.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la aproximativ 1,5 milioane de lei. Cele mai multe dintre acestea au fost date în timpul controalelor efectuate în traficul rutier.

Oamenii legii au acționat atât în Fălticeni, unde au fost sprijiniți de agenți de poliție de la Serviciul Independent Rutier și Misiuni Speciale din cadrul I.G.P.R, cât și pe tronsoanele de drum național, unde au acționat echipaje în puncte de control la Spătărești și Drăgușeni.

Doar 11 din cele 372 de amenzi au fost achitate de contravenienți, în perioada stării de urgență.

Amenzile pentru persoane fizice care nu au respectat ordonanțele militare au fost cuprinse între 2.000 și 20.000 lei, iar pentru persoanele juridice între 10.000 și 70.000 de lei.

La jumătatea lunii mai, Curtea Constituţională a declarat amenzile pentru încălcarea ordonanțelor militare drept neconstituționale. Cei care au fost amendați au putut obține în instanță anularea acesteia sau recuperarea banilor.

Persoanele au putut contesta sancțiunea în instanță de pe 15 mai și până pe 2 iunie.

Starea de urgenţă pe teritoriul României s-a instituit pe 16 martie, ulterior fiind prelungită, de pe 14 aprilie, pentru încă 30 de zile, până pe 14 mai.

ȘTIRI