Polițiștii fălticeneni intensifică acțiunile de  sărbătorile pascale. Măsuri speciale pe mai multe planuriLocal

Polițiștii fălticeneni intensifică acțiunile de sărbătorile pascale. Măsuri speciale pe mai multe planuri

       Accesări: 2369

Zile de sărbătoare cu ordine și liniște, dar și respectarea măsurilor de sănătate publică. Acestea sunt obiectivele polițiștilor din Fălticeni care vor acționa mai intens în perioada sărbătorilor pascale. Oamenii legii își vor face simțită prezența în zonele cu trafic pietonal mai mare, în proximitatea bisericilor și mănăstirilor, dar și pe șosele.

Polițiștii vor acţiona zilnic în sistem integrat, împreună cu jandarmii și cu reprezentanții celorlalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică.

Efectivele de poliție planificate în serviciu vor desfășura activități pe două paliere: de prevenire și descurajare a faptelor antisociale, respectiv combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

O atenție deosebită se va acorda lăcașelor de cult, unde se va acționa pentru gestionarea afluxului de persoane pe timpul slujbelor religioase, atât în noaptea de Înviere, cât și în celelalte zile ale sărbătorii, precum și pentru respectarea măsurilor impuse pentru acest gen de activități.

De asemenea, oamenii legii au în atenție și zonele din proximitatea mănăstirilor.

Mahanu Design

Agenții de la Biroul Rutier Fălticeni vor fi prezenți pe DN 2 și DN 2E, unde vor acționa cu aparate radar instalate pe mașini inscripționate și vehicule fără însemnele poliției. În această perioadă vor intensifica acțiunile de verificare pe linia consumului de alcool, excesului de viteză și a altor abateri.

Măsuri speciale și forțe suplimentare au fost dispuse pentru siguranța și fluidizarea circulației rutiere pe tronsoanele Fălticeni-Bunești, Spătărești-Rădășeni-Cornu Luncii și Fălticeni-Vadu Moldovei-Oniceni-Drăgușeni.

Vor fi la datorie în această perioadă, atât polițiști din structurile de ordine publică, cât și polițiști de la structurile de poliție rutieră, iar în cadrul activităților sunt angrenați și polițiști din alte structuri: investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenție rapidă şi polițiști de la arme, explozivi şi substanțe periculoase.

Activitățile de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu noul coronavirus vor fi desfășurate împreună cu partenerii instituționali.

Oamenii legii fac un apel ca cetățenii să respecte măsurile impuse de autorități pe perioada stării de alertă.

În interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de șase persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

Se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în noaptea de Înviere, respectiv 1 spre 2 mai, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

În noaptea de Înviere, circulația este permisă în intervalul orar 22.00-5.00, cu respectarea măsurilor de protecție, respectiv portul măștii, astfel încât să acopere nasul și gura și respectarea distanțării fizice inclusiv în zona lăcașurilor de cult și pe timpul oficierii slujbelor religioase.

ȘTIRI