Polițiștii din Fălticeni i-au luat în vizor pe bicicliști. Amenzi de aproximativ 7.000 lei într-o singură ziLocal

Polițiștii din Fălticeni i-au luat în vizor pe bicicliști. Amenzi de aproximativ 7.000 lei într-o singură zi

       Accesări: 3870

Noi acțiuni de prevenire inițiate de oamenii legii. Polițiștii din Fălticeni au fost prezenți pe principalele artere rutiere din municipiu pentru a vedea dacă cei care se deplasează cu bicicletele folosesc echiparea corespunzătoare pentru a circula pe drumurile publice. Controalele din trafic s-a desfășurat marți, o zi care s-a încheiat cu sancțiuni.

În doar câteva ore au fost aplicate 17 amenzi.

Polițiștii au sancționat 15 bicicliști deoarece au găsit nereguli în privința echipării bicicletelor. Controalele au fost organizate pe fondul creșterii numărului accidentelor, în județul Suceava, în care au fost implicați bicicliști.

În cadrul aceleiași acțiuni au fost depistați și doi șoferi băuți la volan, unuia fiindu-i reținut permisul, iar celuilalt i s-a întocmit dosar penal.

Valoarea amenzilor se ridică la aproximativ 7.000 de lei.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Orice abatere de la lege, în legătură cu mersul pe biciclete, pe drumurile publice este încadrată în clasa a treia de sancțiuni. Aceasta prevede amenzi între 870 și 1.160 de lei pentru nerespectarea normelor privind circulația bicicletelor.

Potrivit reglementărilor în vigoare, pentru a putea fi folosită ca mijloc de deplasare pe drumurile publice, bicicleta trebuie să fie prevazută cu un dispozitiv de frânare eficace, să aibă un sistem adecvat și funcțional de direcție.

Bicicleta trebuie fie dotată cu sistem de avertizare sonoră (sonerie clasică sau electronică); se interzic echiparea și folosirea sistemelor de avertizare sonoră specifice autovehiculelor, să fie dotată în față cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.

Legile mai cer ca bicicleta să fie echipata cu elemente sau dispozitive care, în mișcare, formează un cerc continuu, fluorescent-reflectorizante de culoare portocalie fixate pe spițele roților.

Cei care circulă pe drumurile publice, se supun normelor de contravenție prevăzute de Codul Rutier.

Orice abatere de la lege în legătură cu mersul pe biciclete pe drumurile publice este încadrată în clasa a treia de sancțiuni. Aceasta prevede amenzi între 870 şi 1.160 de lei pentru nerespectarea normelor privind circulația bicicletelor.

Polițiștii din Fălticeni spun că acțiunile de prevenire la adresa bicicliștilor vor continua pe tot parcursul verii.

ȘTIRI