Polițiștii au trimis în arest un fălticenean care transporta peste 300 de litri de alcool de contrabandăLocal

Polițiștii au trimis în arest un fălticenean care transporta peste 300 de litri de alcool de contrabandă

       Accesări: 3036

Mirajul unui câștig rapid i-a adus un dosar penal și o zi petrecută în arestul poliției. Un bărbat din municipiul Fălticeni a fost reținut de polițiști, după ce a fost prins cu marfă de contrabandă. Duminică dimineața, pe 21 iunie, el a fost identificat în trafic, pe raza satului Strâmtura, de un echipaj din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, aflat în serviciul de patrulare.

Bărbatul conducea o autoutilitară Mercedes încărcată cu alcool și țigări.

În urma controlului autovehiculului, polițiștii au constatat faptul că în mașină erau mai multe cutii de carton, în care se aflau recipiente cu substanță incoloră, care emană miros de alcool.

Șoferul fălticenean le-a spus oamenilor legii că marfa este transportată pentru a fi comercializată la Piața Agroalimentară din comuna Moldovița.

Agenții de poliție au preluat vehiculul și s-au deplasat la Poliția Municipiului Câmpulung Moldovenesc, unde inventariat cantitatea de alcool din autoutilitară.

Codrin Benta

Bărbatul transporta 356 litri alcool, respectiv 188 de litri de băutură spirtoasă incoloră, cu miros de alcool, 42 de litri de băutură spirtoasă, cu miros de alcool, de culoare gălbuie, 66 de litri de băutură spirtoasă, cu miros de alcool, și 60 de litri de băutură spirtoasă, cu miros de alcool, de culoare închisă, toate neavând timbru fiscal.

Oamenii legii au controlat și alte părți ale mașinii și au găsit sub bancheta din față, 1200 bucăți țigarete de proveniență extracomunitară, care nu aveau timbru fiscal.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă și au decis indisponibilizarea autoutilitarei.

În cazul fălticeneanului s-a dispus măsura reținerii suspectului pentru o perioadă de 24 ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Oamenii legii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale urmând a fi dispuse măsuri prin unitatea de parchet competentă.

ȘTIRI