Polițiștii au desfășurat Acțiunea „Blocada” în Fălticeni. Nereguli depistate la mașina condusă de un tânăr băutLocal

Polițiștii au desfășurat Acțiunea „Blocada” în Fălticeni. Nereguli depistate la mașina condusă de un tânăr băut

       Accesări: 2075

Noi controale pe drumurile publice. Polițiștii au fost angrenați recent în Acțiunea „Blocada” desfășurată la nivel județean, ce a vizat prevenirea și combaterea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și droguri. Municipiul Fălticeni s-a numărat printre localitățile unde au fost organizate activități de verificare pe linie rutieră.

Agenții SPR Preutești, aflați în cadrul planului de acțiune Blocada, au oprit pentru control, sâmbăta trecută, pe strada Armatei, un autoturism condus de către un bărbat de 25 ani.

Era ora 2 noaptea, când oamenii legii l-au verificat pe șoferul domiciliat în comuna Vadu Moldovei.

Conducătorul auto emana halenă alcoolică, iar polițiștii l-au testat cu etilotestul.

Aparatul a indicat valoarea de 0.57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurilor în vigoare, șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Alma Clinic

Cu ocazia aceluiași control, agenții SPR Preutești au constatat că autoturismul nu avea inspectia tehnica periodică valabilă și asigurea obligatorie RCA valabilă.

Oamenii legii au dispus ca șoferul să fie sancționat contravențional, iar ca masură complementară ei au reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare.

Pe fondul depistării tânărului, din comuna Vadu Moldovei, sub influența alcoolului, polițiștii au întocmit dosar penal.

Acțiune „Blocada” s-a desfășurat având ca principal obiectiv depistarea conducătorilor auto care aleg să conducă sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, dar și un rol preventiv, de a transmite participanților la trafic să conștientizeze pericolul la care se expun prin consumul de alcool sau droguri.

ȘTIRI