Polițiștii au depistat noi transporturi ilegale de material lemnos în localitățile Fălticeni, Bogdănești și Vadu MoldoveiLocal

Polițiștii au depistat noi transporturi ilegale de material lemnos în localitățile Fălticeni, Bogdănești și Vadu Moldovei

       Accesări: 413

Ilegalități pe bandă rulantă. Asta au depistat polițiștii în urma controalelor desfășurate pe drumurile publice din zona Fălticeni. Acțiunile s-au axat pe transporturile de materiale lemnoase.

Verificările au vizat atât vehiculele care transportă cherestea și bușteni, cât și cele încărcate cu lemne de foc.

Trei transporturi neconforme au fost depistate la sfârșitul acestei săptămâni pe raza localităților Fălticeni, Bogdănești și Vadu Moldovei, fiind aplicate sancțiuni.

Aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, agenții patrulei din cadrul SPR Vadu Moldovei au identificat pe un drum comuna din comuna Bogdănești un autovehicul utilitar suspect, care transporta cherestea.

Oamenii legii spun că mașina era condusă de un bărbat domiciliat în satul Dumbrăveni, comuna Râșca, iar la solicitarea documentelor pentru transportul de material lemnos, conducătorul auto n-a putut să prezinte niciun act specific de transport.

Au urmat verificări ale transportului depistat, prin interogarea bazei de date specifice, aplicația arătând faptul că pentru data și ora identificării nu existau avize.

În urma inventarierii, s-a stabilit existența cantității totale de 2,65 m3 cherestea tivită brad.

Polițiștii au dispus sancționarea unității economice transportatoare, iar complementar, s-a dispus confiscarea cantității de cherestea, în valoare de peste 2.300 lei.

Un alt transport a fost identificat de agenții Poliției Municipiului Fălticeni

Ei au oprit pentru control autoutilitara condusă de un bărbat de 22 ani, din comuna Mălini, care transporta material lemnos.

Acesta era compus din mai multe dimensiuni de scândura și rigle, esență brad și molid.

Șoferul nu avea documente de proveniență, iar în urma inventarierii s-a stabilit cantitatea de 3,45 m3 cherestea rășinoase.

Polițiștii au dispus sancționarea șoferului, iar complementar, confiscarea fizică a cantității de cherestea, în valoare de 3.000 lei.

Materialul lemnos confiscat este depozitat și preluat în custodie de către Ocolul Silvic Dolhasca.

Al treilea transport a fost identificat pe Drumul Național 2, de patrula de poliție din cadrul SPR Vadu Moldovei.

Polițiștii erau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, când au identificat și oprit un vehicul utilitar suspect că ar transporta cherestea.

La volanul mașinii se afla un bărbat din satul Moișa, comuna Boroaia, căruia i-au fost solicitate documentele privind transportul de material lemnos.

Șoferul n-a putut să prezinte niciun document specific de transport.

Polițiștii au procedat la verificarea transportului depistat, prin interogarea bazei de date specifice, platforma Sumal, rezultând faptul că pentru data și ora identificării nu existau avize.

În urma inventarierii s-a stabilit existența cantității totale de 3,41 m3 cherestea tivită molid.

Polițiștii au dispus sancționarea șoferului, iar complementar confiscarea întregii cantități de cherestea, în valoare de peste 3.000 lei.

Materialul lemnos confiscat se află în custodie de către Ocolului Silvic Dolhasca.

ȘTIRI