Doi tineri din comuna Baia au strălucit la Cupa României la Box. Competiție încheiată cu medalii de aur și bronzSport

Doi tineri din comuna Baia au strălucit la Cupa României la Box. Competiție încheiată cu medalii de aur și bronz

       Accesări: 355

Perseverența și talentul sunt cheile succesului. Doi sportivi din Comuna Baia au reușit performanța de a urca pe podiumul unei competiții importante la nivel național. Eduard Mușet și Ștefan Băcilă se numără printre laureații Cupei României la Box, întrecere ce s-a desfășurat la Brăila, la finele săptămânii trecute.

Tinerii, descoperiți și pregătiți la început de carieră sportivă de Gheorghe Butnaru, și-au completat palmaresul cu două medalii.

Eduard Mușet s-a întors de la Cupa României cu medalia de aur, iar Ștefan Băcilă cu medalia de bronz.

Rezultatele lor pun în lumină talentul și munca depusă în timpul sutelor de ore de antrenamente.

Eduard este câștigătorul Cupei României la categoria 80 kg, după câteva meciuri spectaculoase, pe care le-a dominat fără echivoc.

Primele două partide le-a câștigat prin abandonul adversarilor, iar în finală s-a reîntâlnit cu Radu Simion, un vechi adversar.

Eduard Mușet l-a învins clar, cu 5:0, luându-și astfel revanșa în fața dinamvistului, la Cupa României.

Pentru Ștefan Băcilă, performanța reconfirmă forma tot mai bună, el reușind, ca și Eduard, să-și domine adversarii în ring, doi adversari depășindu-i prin abandon. El a concurat la categoria 63,5 de kilograme.

Sportivul s-a oprit în semifinală, după un meci extrem de echilibrat, pe care, însă, l-a pierdut la limită, 3:2, cu Gheorghe Sebastian de la CSM Ploiești.

Medalia de bronz și locul al treilea la Cupa României este un rezultat care îl motivează pe tânărul din comuna Baia să-și continue drumul în lumea sportului de performanță.

Cei doi se pregătesc la Centrul Olimpic Brăila, alături de antrenorii Mihai Pertea și Marian Pița.

Eduard și Ștefan au primit felicitările celui care le-a pus mănușile de box în mâini, Gheorghe Butnaru, iar sprijinul necesar din partea companiei Romfour Fălticeni. Un prieten apropiat și susținător al celor doi pugiliști este și primarul Maria Tomescu, cea care încurajează și ajută tinerii sportivi din comuna Baia să-și atingă obiectivele.

ȘTIRI