Polițiștii au confiscat un autotren condus de un șofer din Mălini și peste 20 de metri cubi de material lemnosRural

Polițiștii au confiscat un autotren condus de un șofer din Mălini și peste 20 de metri cubi de material lemnos

       Accesări: 1865

Acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. Polițiștii SPR Vadu Moldovei au efectuat o nouă acțiune documentată pentru prevenirea delictelor silvice și activităților ilicite în domeniul debitării, procesării și transportului materialului lemnos. Activitățile organizate în cadrul Acțiunii „Scutul Pădurii” au dus la identificarea unor transporturi ilegale de lemn și a altor delicte silvice.

Cu ocazia acesteia au confiscate cantități de material lemnos, dar și un ansamblu de vehicule în valoare de circa 40.000 Euro

Polițiștii au acționat miercuri, 22 februarie, pe linie silvică stabilind că o societate care administrează un depozit situat în localitatea Mălini a emis aviz de transport pentru cantitatea de 23,02 mc lemn rotund Molid, folosind mijlocul de transport format din ansamblul cap tractor și semiremorcă, conducătorul auto înscris în aviz fiind un bărbat de 28 ani, domiciliat în comuna Mălini.

Ulterior,societatea a emis un nou aviz pentru cantitatea de 22,74 mc lemn rotund Molid, folosind același mijloc de transport.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că respectivele cantități de lemn, înscrise în avize cu încălcarea prevederilor legale, sunt fără proveniență legală.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Întrucât ansamblul rutier nu a mai fost identificat pe raza teritorială de competență a Secției Vadu Moldovei, acesta părăsind județul Suceava, către Tg Neamț, s-a luat legătura cu polițiștii de la IPJ Neamț care au reușit depistarea acestuia pe raza municipiului Piatra Neamț.

Joi, 23 februarie, polițiștii SPR Vadu Moldovei s-au deplasat în localitatea Pângărați, județul Neamț, de unde au preluat ansamblul rutier împreună cu cantitatea de material lemnos în volum de 23,02 mc lemn rotund Molid pentru continuarea cercetărilor, întocmindu-se dosar penal privind infracțiunea de „transport cu orice mijloace de transport a materialele lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoțite de documente specifice de transport”.

În continuarea cercetărilor materialul lemnos a fost măsurat de către reprezentanții Ocolului Silvic Râșca, rezultând un volum total de 23,26 mc lemn rotund rășinoase (din care 4,27 mc lemn rotund brad și 18,98 mc lemn rotund molid).

Materialul lemnos în valoare de peste 4.300 lei a fost indisponibilizat și lăsat în custodia Ocolului Silvic Râșca, depozitul Sevastian.

Ansamblul rutier folosit la transportul materialelor lemnoase fără proveniență legală, în valoare de 40.000 Euro, format din cap tractor și semiremorca a fost indisponibilizat, sigilat și lăsat în custodie în spațiul special amenajat al IPJ Suceava.

ȘTIRI