Poezia, cântecul, iubirea și un preambul de Ziua Femeii au poposit la Cenaclul „Nicolae Labiș” din FălticeniLocal

Poezia, cântecul, iubirea și un preambul de Ziua Femeii au poposit la Cenaclul „Nicolae Labiș” din Fălticeni

       Accesări: 541

Cultura continuă să vibreze spațiul local fălticenean. Membrii Cenaclului „Nicolae Labiș” și-au dat întâlnire în prima duminică din luna martie pentru a-i evoca pe scriitori importanți. În deschiderea reuniunii, profesorul Constantin Bulboacă a recitat poezia „Rugă pentru pace”, compoziție proprie, după care a urmat un moment de reculegere dedicat victimelor războiului din Ucraina.

Altă poezie, Ghiocelul, a fost recitată în semn de prețuire pentru doamnele prezente care au primit și câte o floare.

Întâlnirea duminicală, desfășurată în amfiteatrul Colegiului Național „Nicu Gane”, a fost, printre altele, și un prilej de a marca simbolic, în avans, Ziua Femeii, momentele lirice alternând cu cele muzicale.

Martie este, în același timp, luna în care calendarul cultural îi menționează pe Ion Creangă și Nichita Stănescu. În cadrul cenaclului a fost prezentată legătura scriitorului Ion Creangă cu orașul Fălticeni, perioada de studii la școala de catiheți, în timp ce personalitatea poetului Nichita Stănescu a fost amintită prin intermediului unui interviu.

Cenaclul a fost pigmentat și cu un moment muzical, susținut de elevă Anița Drăgan, din comuna Râșca, ce a interpretat melodia „Jos pălăria pentru femei”, urmat de instrumentistul Grigore Gafencu, ce a interpretat la nai „Balada” lui Ciprian Porumbescu, și încheiat de tânărul interpret Andrei Ciocîrlan, elev al Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu”

Mahanu Design

Momentele lirice au revenit cu poezii dedicate mamei și recitate de către Costel Befu, președintele Cenaclului „Erupții Dolheștene”.

Spre finalul cenaclului, profesorul Constantin Târziu, creatorul unui muzeu deosebit la Rotopănești, dar și cronicar al zonei Fălticeni a fost invitat la prezidiu.

Profesoara Lenuța Rusu i-a prezentat cartea „Reflecții”, un buchet de întâmplări în care protagoniști sunt oamenii satului de odinioară.

Cenaclul „Nicolae Labiș” Fălticeni va continua seria întâlnirilor culturale la Colegiul „Nicu Gane”, liceu unde a studiat și poetul din Mălini.

ȘTIRI