Duminică are loc Ziua Comunei Cornu Luncii. Târg de produse tradiționale și spectacol cu vedete de prim rangRural

Duminică are loc Ziua Comunei Cornu Luncii. Târg de produse tradiționale și spectacol cu vedete de prim rang

       Accesări: 1220

Pregătiri pentru un nou eveniment în mediul rural. Primăria și Consiliul Local Cornu Luncii organizează la sfârșitul acestei săptămâni Târgul Produselor Tradiționale, amplă manifestare dedicată unei comunități care continuă să-și păstreze identitatea. Cea de-a șaptea ediție se va desfășura în satul Brăiești, pe platoul amenajat lângă Sala Sporturilor.

Evenimentul aduce într-un singur loc voia bună, meșterii populari, folclorul și bunătăți autentice din bucătăria românească.

Târgul Produselor Tradiționale este, în egală măsură, un prilej prin care autoritățile locale îi promovează pe producătorii și meșteșugarii din comuna Cornu Luncii, una dintre cele mai bine dezvoltate unități administrative rurale din zona Fălticeni.

Manifestarea, organizată în prima duminică după sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, va fi un regal al gustului bun.

Tot aici va fi organizată expoziția de bunătăți pregătite de gospodinele și bacii din cele opt sate ale localității. Și cei din împrejurimi vor expune la standuri, produse realizate în gospodăriile lor.

Alma Clinic

Oaspeții vor putea gusta, cu această ocazie, din preparatele pregătite pentru ziua de sărbătoare: balmuș, jîntuit, tocăniță de miel, berbecuț la proțap, urdă, caș și altele.

„Îi așteptăm cu mare drag pe toți, localnici, vecini, și oaspeți din împrejurimi, la Festivalul Produselor Tradiționale. Va fi o zi specială, dedicată iubitorilor de folclor și produselor autentice, de care ne vom bucura cu toții.”, ne-a declarat primarul Gheorghe Fron. „Noi ne pregătim așa cum se cuvine, pentru un eveniment deosebit și vrem să arătăm că ospitalitatea și spiritul gospodăresc continuă să ne caracterizeze. Va fi o sărbătoare de bun gust și cu gust bun. Sunteți bineveniți la sărbătoarea comunei noastre!”

Program folcloric de excepție

Vedete de prim rang vor fi prezente la Festivalul Produselor Tradiționale din comuna Cornu Luncii.

Cap de afiș sunt Maria Luiza Mih, Maria Macovei și Leondar Zamă.

Programul folcloric mai include recitaluri ale interpreților Ancuța Corlățan, Cătălina Tereza Alexa și Daniel Pop.

Ansamblul maramureșean „Voievozii”, Fanfara „Lunca Moldovei” și Taraful Fraților Năstase sunt alte nume care au confirmat prezența la manifestare.

Artiștii din comuna Cornu Luncii nu aveau cum să lipsească de la acest eveniment.

Ansamblul sătesc „Megieșii”, soliștii Petronela Popa, Gabriel Tetreag, Narcisa Ciuhan, Nicoleta Checheriță sunt câțiva dintre tinerele talente locale care vor evolua pe scena festivalului.

Manifestarea are loc duminică, 2 iulie, de la ora 13.

Organizatorii au anunțat opt ore de voie bună și gust bun, astfel încât programul se va încheia în jurul orei 21.

ȘTIRI