Piața volantă din Vadu Moldovei s-a dovedit un succes. Sute de cumpărători au venit la prima edițieRural

Piața volantă din Vadu Moldovei s-a dovedit un succes. Sute de cumpărători au venit la prima ediție

       Accesări: 3222

Inițiativele bune au ecouri pe măsură. Într-o perioadă nu tocmai prielnică pentru producătorii autohtoni, autoritățile comunei Vadu Moldovei au decis să le dea o mână de ajutor. Ideea unei piețe volante i-a încântat, așa că de la zis până la făcut a fost doar un pas.

Duminică, în ziua Lăsatului de Sec, a fost organizată prima ediție, iar vremea frumoasă a contribuit la reușita acesteia.

Micii producători au fost găzduiți gratuit în curtea primăriei, care s-a transformat într-un târg de bunătăți. Sute de persoane au venit să vadă oferta, dar și să cumpere.

Producătorii locali din Vadu Moldovei au etalat marfă proaspătă, din livezi, solarii, stupine și gospodării. Pe tarabe au fost expuse brânzeturi, produse apicole, mere și tării, dar și bunătăți pregătite de gospodine.

Au fost invitați să participe și producători din comunele învecinate. Așa se face că în Piața Volantă au fost prezenți producători din comunele Preutești, Forăști și Bogdănești, dar și câțiva din Fălticeni.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

„Consider că această prima ediție este un succes. Nu ne așteptam la un public atât de numeros, dar, din fericire, s-a întâmplat. Asta ne încurajează să mergem mai departe cu această inițiativă.”, ne-a declarat primarul Iulian Amariei. „Este un început bun și mă bucură faptul că atât producătorii, cât și cumpărătorii au arătat interes. Vrem să avem continuitate, pentru ideea de bază este sprijinul producătorilor locali, dar și al cumpărătorilor care sunt orientați tot mai multe pe produse naturale.”

20 de producători au fost prezenți la prima ediție a Pieței Volante, iar cumpărătorii au avut ce

Cele mai căutate au fost sucurile de măr, sucul de aronia, mierea de albine

Din târgul cu bunătăți nu au lipsit micii, vinul fiert și plăcintele cu brânzâ.

Au fost și două standuri cu produse lucrate manual, ale unor doamne talentate din Vadu Moldovei.

Piața Volantă a inclus și o stână de mici dimensiuni cu baloți de paie și animale de vânzare: capre, oi și porci. Într-un alt colț alt târgului s-au vândut iepuri, rațe și porumbei.

Merele nu au lipsit din Piața Volantă. Proprietari de livezi din Vadu Moldovei și din Forăști au adus cele mai bune soiuri, la prețuri cât mai bune. Anul acesta a fost unul dificil pentru pomicultori, însă mere au fost pe alese.

Producătorii locali au primit cu entuziasm inițiativa primarului Bogdan Amariei și spun că Piața Volantă merită să fie dezvoltată în beneficiul întregii comunități.

Demn de menționat este că la această primă ediție a fost prezentă Elena Gogu, președintele executiv al Direcției pentru Agricultura Județeană Suceava. Edilul comunei Vadu Moldovei spune că producătorii locali ar urma să fie invitați să ia parte la piața volantă organizată sâmbăta la Suceava.

ȘTIRI