Gest și protest extrem al lui Ioan Ilișescu. Profesorul s-a urcat pe clădirea spitalului vechi în timp ce excavatorul dărâma un perete. Lucrările au fost opriteLocal

Gest și protest extrem al lui Ioan Ilișescu. Profesorul s-a urcat pe clădirea spitalului vechi în timp ce excavatorul dărâma un perete. Lucrările au fost oprite

       Accesări: 10382

Situație incredibilă pe șantierul unde se demolează vechiul spital din Fălticeni. Ioan Ilișescu s-a urcat pe clădire în încercarea de a stopa demolarea imobilului ridicat în urmă de 160 de ani. Lucrările au început azi dimineață, iar una dintre anexele fostei unități sanitare, triajul și zona de sterilizare au fost deja dărâmate.

Profesorul, în vârstă de 68 de ani, și-a pus viața în pericol, urcând pe resturile de moloz, lemne și ciment, pentru a ajunge etajul întâi al imobilului.

Gestul lui Ioan Ilișescu a fost unul extrem de riscant.

El și-a făcut apariția în timp ce excavatorul, acoperit de un nor dens de praf, dărâma un perete interior, iar la câțiva pași era un planșeu prăbușit.

Ioan Ilișescu spune că ar fi bătut în geamul excavatoristului pentru a-și anunța intenția de a urca pe clădirea care stă să cadă. Lucrările au fost oprite imediat.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Administratorul firmei care demolează imobilul i-a cerut să coboare de pe clădire, pentru că își pune viața în pericol.

Patrula din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni a sosit la fața locului, însă nu au reușit să-l convingă pe profesor să coboare. Totul s-a întâmplat în jurul orei 17.

Ioan Ilișescu este președintele Fundației „Șezătoarea” și vrea ca imobilul vechiului spital să fie păstrat pentru comunitate, să fie reabilitat și să i se dea o altă destinație. Autoritățile locale spun că sunt costuri mult prea mari pentru reabilitarea clădirii care, de altfel, reprezintă este o „bombă sanitară”.

Dacă negocierile purtate de agenții de poliție au eșuat, cel care a reușit să-l convingă pe Ioan Ilișescu să coboare, de pe clădirea dărâmată, a fost șeful adjunct al Poliției Municipiului Fălticeni. Comisarul șef Vasile Ceparu a pus capăt intențiilor protestatarului, care a ajuns cu bine la mașina personală.

ȘTIRI