Peste 1000 de tineri au intrat în structurile Jandarmeriei Române în urma absolvirii cursurilor Școlii Militare de Subofițeri de la FălticeniLocal

Peste 1000 de tineri au intrat în structurile Jandarmeriei Române în urma absolvirii cursurilor Școlii Militare de Subofițeri de la Fălticeni

       Accesări: 1905

Consiliul Profesoral al Școlii de Subofițeri Jandarmi “Petru Rareș” din Fălticeni și-a prezentat bilanțul, la încheierea anului de învățământ 2018-2019.

Întâlnirea de bilanț a avut loc în aula Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, miercuri, 8 ianuarie.

La evenimentul prezidat de comandantul școlii, colonelul Ionel Postelnicu, au participat: colonelul Borcan Alexandru, din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române – șeful Direcției de Control și Verificări; profesorul universitar dr. ing. Popa Valentin – rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava; Moldovan Alexandru – Prefectul Județului Suceava; Niță Gheorghe-Marin – vicepreședintele Consiliului Județean Suceava și Rusu Silviu – administratorul public al Primăriei Municipilui Fălticeni.

De asemenea, au fost prezenți reprezentanții celorlalte instituții ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice, locale și centrale cu care școala a încheiat parteneriate de colaborare și cooperare.

Potrivit comunicatului de presă transmis în urma acestui eveniment, “Raportul general privind starea şi calitatea învăţământului în anul de învăţământ 2018-2019” prezintă stadiul îndeplinirii misiunii școlii și atingerii obiectivelor stabilite prin documentele de planificare managerială.

Mahanu Design

În perioada analizată, SMSJ Fălticeni a școlarizat 1043 de elevi, în trei serii. Dintre aceștia, 1038 de elevi au absolvit școala fiind repartizați în structurile Jandarmeriei Române.

O nouă sesiune de admitere este programată începând chiar de vineri, 10 ianuarie 2020. Cifra de școlarizare este de 170 locuri.

ȘTIRI