Percheziții domiciliare în județul Suceava. Fapte de evaziune fiscală în domeniul comerțului cu mașini rulateActualitate

Percheziții domiciliare în județul Suceava. Fapte de evaziune fiscală în domeniul comerțului cu mașini rulate

       Accesări: 1779

Acțiune de amploare întreprinsă de Poliția Română. În această dimineață, oamenii legii au efectuat un număr important de percheziții domiciliare în București și 20 de județe, în cadrul a cinci dosare penale în care sunt cercetate fapte de evaziune fiscală în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule rulate. Prejudiciul cauzat depășește 35 de milioane de lei.

În cadrul aceste acțiuni sunt efectuate percheziții la domiciliu și în județul Suceava.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul I.G.P.R., sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, pun în aplicare 175 de mandate de percheziție domiciliară.

Alte 19 mandate de aducere sunt puse în aplicare în municipiul București și județele Ilfov, Argeș, Bihor, Buzău, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Cercetările privesc o grupare infracțională specializată în infracțiuni de evaziune fiscală, care, prin intermediul membrilor săi, ar controla direct sau prin interpuși mai multe societăți comerciale cu activități în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule rulate.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Oamenii legii precizează că prin intermediul acestor firme ar fi achiziționate astfel de autovehicule de la parteneri din spațiul Uniunii Europene, cu preponderență din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța și Spania, care ar fi fost vândute în România, fără a înregistra veniturile în evidențele contabile.

Făptuitorii nu declarau operațiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

Activitățile desfășurate în cadrul a cinci dosare penale instrumentate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice.

Prin activitatea infracțională derulată de membrii acestei grupări infracționale, în perioada 2018 – 2019, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 35.000.000 de lei.

Poliția Română a mobilizat mai multe strucuturi în această acțiune de amploare la nivel național

Echipele participante la operaţiune sunt constituite din ofițeri și agenți de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalității Economice, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, Direcția de Investigații Criminale, Institutul Național de Criminalistică, Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

Oamenii legii sunt sprijiniți de inspectoratelor de poliție județene care pun în aplicare mandatele de percheziție domiciliară.

Specialiștii Direcției Generale Antifraudă Fiscală fac verificări asupra legalității achizițiilor intracomunitare de autoturisme de pe piața europeană.

Suportul operativ este asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Acțiunea beneficiază de sprijinul specialiștilor biroului mobil din cadrul Europol.

ȘTIRI