Percheziție domiciliară în comuna Baia. Polițiștii au găsit peste 800 kg de articole pirotehnice deținute ilegalRural

Percheziție domiciliară în comuna Baia. Polițiștii au găsit peste 800 kg de articole pirotehnice deținute ilegal

       Accesări: 5094

Sărbătorile de iarnă constituie un bun prilej de făcut buni. Printre cei care speră să-și rotunjească veniturile în această perioadă se află și care dețin materiale pirotehnice. În ciuda recomandărilor făcute de polițiști, în fiecare an adulți, dar în special copii, cad victime ale uzului neautorizat de materiale pirotehnice, multe dintre ele cumpărate chiar de către părinți sau cu acordul acestora.

Pentru prevenirea producerii unor astfel de de incidente, oamenii acționează pentru identificarea la timp a celor care nu respectă legislația și pun în pericol sănătatea celor mici.

Polițiștii din cadrul IPJ Suceava au lansat acțiunea „Foc de artificii”, iar după două controale și o percheziție, toate efectuate în zona Fălticeni, rezultatele sunt impresionante.

Oamenii legii au documentat activitatea infracțională a unor persoane cu preocupări în sfera achiziționării, depozitării, transportului și comercializării ilegale de materiale pirotehnice, în perioada 24 – 26 noiembrie 2022, în baza unor date pe care le dețineau.

Peste 1.000 de kilograme de materiale pirotehnice au fost confiscate, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Cea mai mare cantitate, de 806 de kilograme, a fost identificată în urma unei percheziții domiciliare efectuate într-o locuință din comuna Baia.

Polițiștii I.P.J. Suceava, din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, împreună cu echipa S.A.S., și lucrători ai Compartimentului Pirotehnic, au verificat imobilul unui bărbat de 36 ani.

Anterior acestei acțiuni, oamenii legii au desfășurat cercetări, prin administrare de material probator și coroborarea datelor și informațiilor obținute investigativ, și au pus în executare mandatul de percheziție domiciliară.

Polițiștii au identificat, în cantitatea menționată, de peste 800 kg, diverse categorii de materiale pirotehnice deținute ilegal, cu scopul de a fi comercializate.

Articolele pirotehnice valorează aproximativ 200.000 lei.

Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

ȘTIRI