Polițiștii SPR Preutești sunt cu ochii pe  șoferii problemă. Controale pentru depistarea neregulilor în traficRural

Polițiștii SPR Preutești sunt cu ochii pe șoferii problemă. Controale pentru depistarea neregulilor în trafic

       Accesări: 3367

Le-au pus gând rău celor care se cred mai presus de lege. Polițiștii SPR Preutești au întețit controalele pentru un „triaj” binevenit pe drumurile publice. În decurs de șase ore au fost depistați doi participanți care au săvârșit abateri grave la regimul rutier.

Luni, 27 septembrie, la orele după-amiezii, patrula de serviciu a oprit pentru un control de rutină pe raza localităţii, autoturismul condus de o localnică.

Poliţiştii au făcut verificări în bazele de date și au constatat faptul că femeia din comuna Preuteşti nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Ea s-a ales cu dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”.

În aceeași zi, la orele serii, un echipaj din cadrul SPR Preutești a oprit pentru control, pe DJ 208, pe raza localităţii, autoturismul condus de un localnic de 32 de ani.

Conducătorul auto emana halenă alcoolică, fiind testat de poliţişti cu alcoltestul, rezultatul fiind de 1.21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În autoturism se afla, în calitate de pasager, proprietarul autoturismului, care a precizat faptul că, i-a încredinţat bărbatului de 32 de ani vehiculul spre a-l conduce întrucât acesta consumase băuturi alcoolice.

Oamenii legii i-au întocmit șoferului un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”.

Proprietarul mașinii s-a ales cu dosar penal pentru „încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus unei persoane care nu deține permis de conducere”.

ȘTIRI