Peste 1.000 de tineri s-au înscris la Școala de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș”. Concurență de 4 pe un locLocal

Peste 1.000 de tineri s-au înscris la Școala de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș”. Concurență de 4 pe un loc

       Accesări: 10922

Emoții pentru numeroși tineri. Începe concursul de admitere Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni. Sesiunea se desfășoară în perioada 29 septembrie – 18 octombrie 2021.

La concurs s-au înscris 1.094 de candidați. Aceștia concurează pe cele 263 de locuri disponibile.

Anul acesta au fost suplimentate locurile pentru școlarizare. Anul trecut erau doar 200 de locuri.

Concursul de admitere constă în trei probe, evaluarea performanțelor fizice ale candidaților (29 septembrie – 5 octombrie 2021), proba scrisă (23 octombrie) și proba medicală.

Tinerii care vor să urmeze o carieră în Jandarmeria Română au început de astăzi, probele traseului aplicativ, care se desfășoară la Sala de sport „Gabriel Udișteanu”.

Rezultatele la concursul de admitere vor fi afișate pe 18 noiembrie 2021.

Din cele de 263 de locuri alocate, 258 sunt pentru candidații români, 3 pentru candidații de etnie rromă și 2 locuri repartizate altor minorități.

Din numărul total de locuri, 250 sunt pentru jandarmi, 4 locuri alocate Inspectoratului General de Aviație, 1 loc alocat Direcției Generale de Protecție Internă și 8 alocate Serviciului de Informații Externe.

Tot în această perioadă Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni este Centru zonal de selecție pentru susținerea probei de evaluare a performanței fizice pentru 1.667 de candidați din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui care au optat pentru una din școlile postliceale ale Jandarmeriei Române, Poliției Române și Poliției de Frontieră.

Tematica și bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaților și planificarea probelor de concurs au fost afișate pe portalul oficial al unității de învățământ și ale unităților Jandarmeriei Române care au derulat acțiuni de promovare a profesiei și recrutare a candidaților.

ȘTIRI