Patru sportivi din Fălticeni au cucerit medalii de argint și bronz în cadrul Campionatului Național de Qwan Qi DoSport

Patru sportivi din Fălticeni au cucerit medalii de argint și bronz în cadrul Campionatului Național de Qwan Qi Do

       Accesări: 1497

Un nou rând de medalii și reușite deosebite. Practicanții artelor marțiale din Fălticeni continuă seria rezultatelor excelente în sportul de performanță. Clubul Kim Long Dao s-a afirmat și la Campionatul Național de Qwan Qi Do pentru Juniori, Seniori și Veterani, competiție de la care s-au întors cu patru medalii.

Ștefan Apopii, Ioana Maxim, Denisa Burlui și Petru Cocean sunt sportivii care au urcat pe podiumul întrecerii desfășurate la Roman.

Clubul din Fălticeni s-a prezentat cu șase sportivi, cinci juniori și un senior, alături de instructorul Marius Maxim și arbitrul Eliza Florea.

Au participat 210 sportivi legitimați la 25 cluburi sportive din nouă județe.

Sportivii fălticeneni au concurat la nouă probe, reușind să bifeze trei rezultate deosebite în cadrul competiției.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

„Am fost, iarăși, la un pas de titlul național, dar sunt foarte mulțumit și cu această clasare, deoarece la această categorie nu am urcat niciodată pe podium, la masculin. De obicei, fetele noastre erau cele care reușeau clasări spectaculoase.”, ne-a declarat instructorul clubului Kim Long Dao. „Sunt foarte mulțumit pentru că ne-am atins obiectivul, acela de a urca pe podium cu echipele de luptă, la aceste categorii foarte disputate. Am reușit să învingem cluburi foarte puternice din întreaga țară!”

Titlul de vicecampioană națională și medalia de argint i-a revenit echipei formate din Ștefan Apopii și Petru Cocean la proba de luptă (giao dau), categoria masculin, 16-17 ani.

La categoria similară de vârstă și probă, destinată fetelor, Ioana Maxim și Denisa Burlui au obținut medalia de bronz.

Ștefan Apopii și-a adjudecat medalia de bronz, cea de-a patra pentru clubluui de arte marțiale din Fălticeni, reușita fiind bifată la proba de tehnică individuală, pe categoria 16-17 ani, masculin.

Medaliile cucerite la Campionatul Național de Qwan Qi Do reprezintă încununarea sutelor de ore de antrenamente alături de instructorul Marius Maxim, care s-a declarat foarte mulțumit de rezultate, mai ales că obiectivele stabilite înaintea competiției au fost atinse.

Campionatul Național de Qwan Qi Do pentru Juniori, Seniori și Veterani a fost ultima mare concurs din actualul sezon competițional.

Pentru practicanții artelor marțiale din Fălticeni urmează un alt test important din viața de sportiv, examenul de centură.

Instructorul Marius Maxim conchide că în acest sezon clubul Kim Long Dao este unul deosebit sub aspectul performanțelor, un an în care au fost obținute cele mai multe medalii din toată existența clubului.

Reușitele înregistrate în competiții i-au adus multă bucurie, dar și speranța că pe viitor vor fi rezultate la fel de bune.

ȘTIRI