Accesări: 1106

Restricțiile afectează și practicarea sporturilor de iarnă. Suntem la începutul sezonului rece, iar mulți dintre fălticeneni au așteptat deschiderea patinoarului artificial din zona centrală. La fel ca și anul trecut, funcționarea unui astfel de spațiu a fost scoasă din calcul și iarna aceasta.

Autoritățile locale spun că interdicțiile și măsurile actuale nu permit decât în anumite condiții practicarea acestui sport.

Patinoarul, cu o capacitate maximă de 650 de persoane, urma să fie deschis pe la începutul acestei luni.

Activitatea a fost posibilă în baza un parteneriat public-privat între Primăria Fălticeni și antreprenorul botoșănean Mihai Lichiardopol.

Patinoarul a funcționat cinci ierni consecutive, până inclusiv în sezonul decembrie 2019 – ianuarie 2020.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Condițiile restrictive din această pandemie fac dificilă amplasarea unui patinoar. Din acest motiv am luat hotărârea de a nu-l face, pentru că era dificil de gestionat”, a explicat primarul municipiului Fălticeni. „În același timp, este dificil să faci patinaj cu masca pe gură și pe nas”.

Cătălin Coman a mai spus că la patinoar ar fi trebuit să se prezinte doar persoanele cu certificat verde, lăsând să se înțeleagă faptul că această barieră ar fi creat nemulțumiri în rândul celor nevaccinați.

Pe de altă parte și antreprenorul botoșănean a renunțat la ideea deschiderii patinoarului din Fălticeni pe considerentul unui risc financiar generat costuri de întreținere mari și încasări mici pe fondul unui aflux redus de clienți, format exclusiv din persoane vaccinate.

Iubitorii patinajului vor trebui să mai aștepte până anul viitor, dacă restricțiile nu vor continua ca și până acum.

Amplasat în centrul municipiului Fălticeni, pe esplanada „Nada Florilor”, apoi pe terenul de sport al Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”, patinoarul artificial era una dintre atracțiile iernii pentru localnici.

Acesta era frecventat mai ales în zilele de sărbătoare, la sfârșit de săptămână și în zilele vacanței dintre Crăciun și Anul Nou.

Elevii cu rezultate deosebite la învățătură, dar și cei cu posibilități financiare reduse, beneficiau de gratuitate, în anumite zile și la anumite ore din săptămână.

ȘTIRI