Parcul Prefecturii va fi deschis pe 7 august. Copiii au un nou loc de joacă. Mai mult spațiu verde și locuri de relaxareLocal

Parcul Prefecturii va fi deschis pe 7 august. Copiii au un nou loc de joacă. Mai mult spațiu verde și locuri de relaxare

       Accesări: 4692

Un nou proiect finalizat la nivel local. În luna august vor fi date în folosință trei obiective în municipiul Fălticeni, blocul ANL de pe strada Ana Ipătescu, Casa Memorială „Mihail Sadoveanu” și Parcul Prefecturii. Acesta din urmă a fost modernizat integral, revizuit peisagistic și dotat printr-un proiect cu fonduri europene.

Lucrările, începute pe 10 octombrie 2022, s-au încheiat la începutul acestei luni, iar ultimele retușuri și detalii au fost realizate înaintea recepției finale care s-a desfășurat pe 26 iulie.

Parcul Prefecturii va fi deschis luni, 7 august, după cum anunță primarul Cătălin Coman.

Edilul municipalității le cere localnicilor să aibă atitutidine civilizată și să păstreze parcul în condiții bune, subliniind faptul că aici va fi permanent o patrulă de la Poliția Locală. Mai mult decât atât, parcul este dotat cu un sistem de supraveghere cu 16 camere video care vor monitoriza permanent activitatea din parc.

Din rațiuni care țin de conservarea bunurilor existente, autoritățile locale au luat decizia împrejmuirii parcului cu gard metalic, pe timpul nopții aceasta urmând să fie închis.

Programul, ce va fi stabilit printr-o hotărâre de Consiliu Local, va diferi în sezonul cald, când va fi deschis până la ora 23-24, față de cel din sezonul rece, când parcul va fi deschis până la ora 19-20.

„Este un obiectiv finalizat cu bani europeni. Acest parc a fost modernizat integral și am considerat necesar să facem acest lucru. Pe data de 26 iulie va fi recepția finală, iar pe data de 7 august, dimineața, vom deschide Parcul Prefecturii.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. „Sunt foarte multe lucruri noi, față de vechiul parc. Rugămintea mea către toți fălticenenii este să păstrăm curat acest parc și într-o stare cât mai bună. Investiția este una consistentă, avem o zonă frumoasă de relaxare, depinde de noi, cei care venim în acest parc să-l și păstrăm așa cum este acum.”

Noutățile și schimbările aduse de proiect

Parcul Prefecturii are din nou un spațiu de joacă modern, prevăzut cu suprafață din materiale cauciucate. Acesta împarte același spațiu cu un o zonă destinată tinerilor și adulților amatori de condiție fizică.

Aici sunt instalate mai multe aparate pentru exerciții de tonifiere musculară.

Un alt element de atracție este foișorul din lemn. Acesta este construit din lemn tratat pe amplasamentul vechii terase acoperite, astfel încât tradiția evenimentelor muzicale va fi reluată după o pauză de câteva decenii.

În funcție de programele pregătite, fălticenenii se vor putea delecta cu muzică folk, clasică, cafe concert sau muzică de fanfară. Pe lângă activitățile artistice, aici vor putea fi susținute spectacole și evenimente culturale.

Parcul Prefecturii este schimbat radical și aliniat la cerințe estetice actuale. Zona verde și-a mărit suprafața de trei ori, iar la nivel estetic spațiul este înfrumusețat prin mai multe detalii de ordin peisagistic.

Gazonul este alimentat cu apă de un sistem de aspersoare controlate printr-un sistem de gestiune electronică.

Au fost plantați numeroși arbuști, iar spațiul verde este înlocuit integral cu gazon natural.

Mobilierul stradal este complet nou.

Proiectul, inclus într-un program integrat de investiții, prin care au fost realizate lucrări de reabilitare la Casa Memorială „Mihail Sadoveanu” și Galeria Muzeului de Artă „Ion Irimescu”, a necesitat investiții totale de 1,9 milioane de lei.

Ideile din proiect sunt menite să atragă cât mai mult public în zona verde, atât prin activități recreaționale, cât și cultural-muzicale.

Vechea fântână arteziană este complet revizuită, atât tehnic și estetic, fiind dotată cu un sistem de lumini și un program prin care jeturi de apă oferă propriul spectacol.

Parcul Prefecturii are acum și un spațiu parcare cu 10 locuri, amenajat pe porțiunea care se învecinează cu spitalul.

Toate aleile sunt pavate și dispun de noi bănci și coșuri de gunoi.

Accesul pietonal se poate realiza prin cele trei intrări. Una dinspre spital, alta dinspre muzeu, ambele pietonale și una dinspre strada Mihai Eminescu, care va fi folosită și pentru acces auto, astfel încât să permită lucrări de întreținere ale spațiilor verzi.

ȘTIRI